Acasă Politica Liderii opoziţiei din Timiş salută demisia lui Boc

Liderii opoziţiei din Timiş salută demisia lui Boc

DISTRIBUIȚI

Titu Bojin crede, însă, că Băsescu nu-şi va da demisia

Premierul Emil Boc a depus armele, luni dimineaţa. El a anunţat că demisionează de la şefia guvernului. Prim-ministru interimar a fost numit Cătălin Predoiu, ministrul Justiţiei. Demisia premierului este salutată de liderii opoziţiei din Timiş. Chiar dacă a avenit foarte târziu, demisia premierului poate fi un pas înainte pentru salvarea României. Lideriii USL din Timiş cer în grup alegeri anticipate. 

Robu: “O bucurie mare că am scăpat de cel mai incompetent premier”

Candidatul USL la Primăria Timişoara, senatorul liberal Nicolae Robu crede că marea bucurie pentru majoritatea românilor, demisia lui Boc, vine puţin prea târziu. „Este o bucurie că, în sfârşit, România a scăpat de cel mai incompetent prim-ministru pe care l-a avut, de la Revoluţie până în prezent. Responsabil pentru acest dezastru nu este însă doar Emil Boc, ci, cel puţin în aceeaşi măsură, şi Traian Băsescu, cel care l-a emanat şi susţinut pe Boc în tot ce acesta a făcut”, spune Robu. Soluţia văzută de preşedinele PNL Timiş este organizarea de alegeri anicipate. Atât pentru parlamentare, cât şi prezidenţiale. Robu cere demisia lui Băsescu, care nu mai este dorit de 90% dintre români. „Cel mai bun lucru pentru România ar fi organizarea de alegeri anticipate Dar nu numai parlamentare, ci şi prezidenţiale.Traian Băsescu trebuie, în mod categoric, să demisioneze şi el, pentru că a dat cu vârf şi-ndesat măsura incapacităţii sale de a onora funcţia de preşedinte al României şi pentru că este anormal ca cineva să stea în fruntea unei ţări, în pofida voinţei a peste 90% dintre cetăţeni săi”, mai spune Robu.

Bojin: “Demisia lui Boc este o satisfacţie ce trebuia dată tuturor românilor”

Titu Bojin, preşedintele PSD şi candidatul USL la Consiliul Judeţean Timiş, nu este fericit până ce nu vin alegerile anticipate. “Nu sunt neapărat fericit, demisia lui Boc este o satisfacţie ce trebuia dată tuturor românilor. A fost o demisie necesară, măsurile luate de fostul guvern au fost luate în totală contradicţie cu tot ce voiau oamenii. Rata de neîncredere a ajuns peste 85%. Alegerile anticipate sunt singura soluţie ce pot recredibiliza Parlamentul şi Guvernul, să dea o speranţă românilor că poate fi mai bine. După anticipate, putem cere demisia preşedintelui. Pe moment, nu se poate pune problema demisiei lui Băsescu. Oricum, nu şi-o dă”, a sus Bojin. Nici Maria Grapini, liderul Partidului Conservator Timiş, nu este prea fericită după demisia lui Boc. “Aproape nu te mai poţi bucura, este un lucru venit prea târziu. Nu e vorba de o bucurie personală, putem însă trece la următorul pas, alegerile anticipate. Guvernul Boc bloca acest procedeu. Era firesc ca un lider ce nu se mai bucură de nici o autoritate să nu mai aibă ce căuta în fruntea unui guvern”, spune Maria Grapini, preşedintele PC Timiş.
 

Comentarii

comentarii