Acasă Actualitate Liderii politici din Banat şi-au dat mâna pentru a cumpăra Poli

Liderii politici din Banat şi-au dat mâna pentru a cumpăra Poli

370
DISTRIBUIȚI

Aleşii locali şi cei judeţeni trebuie să voteze oportunitatea preluării clubului fanion al Banatului…

Poli Timişoara va fi cumpărată printr-un efort comun al Consiliului Judeţean Timiş, Consiliului Local Timişoara şi Universităţii „Politehnica”. Liderii principalelor partide politice din Timiş au decis, în urma unei întâlniri fulger, desfăşurată miercuri dimineaţă, la Consiliul Judeţean Timiş, să cumpere integral clubul de la Marian Iancu. Asta va însemna preluarea de către autorităţile locale şi judeţene a 100% din acţiunile clubului fanion al Banatului. Iancu este fericit că autorităţile au înţeles în ceasul al 12-lea potenţialul lui Poli şi aşteaptă oferta oficială de intenţie de cumpărare a clubului. Pentru ca oferta să-i fie adusă la cunoştinţă lui Iancu este nevoie de un vot favorabil atât în Consiliul Local Timişoara, cât şi în Consiliul Judeţean Timiş.

Bojin: “Plecăm de la 1 milion de euro şi mergem până la 20 de milioane”

La întâlnirea de la CJT, de miercuri, au fost prezenţi Constantin Ostaficiuc, liderul PD-L Timiş, Titu Bojin, preşedintele PSD Timiş, Nicoale Robu, liderul liberalilor şi Adrian Orza, preşedintele PNŢCD Timişoara. „Noi, liderii de partide, ne-am înţeles pentru preluarea a 100% din acţiunile lui Poli. Urmează să discutăm cu toţi consilierii. Pare varianta cea mai corectă, dacă Iancu este de acord. Nu vrem cadouri, vom plăti pentru acţiunile de la Poli. Nu ştiu cât va fi suma, plecăm de la 1 milion de euro şi mergem până la 20 de milioane”, ne-a spus Titu Bojin, preşedintele PSD Timiş.

Robu cere urgentarea procesului de cumpărare a clubului

Şi senatorul liberal Nicoale Robu este convins că preluarea în întregime a lui Poli este cea mai bună soluţie. „Am ajuns la consens pentru susţinerea fenomenului sportiv Politehnica Timişoara de către CJT, CLT şi Universitatea Politehnica, prin preluarea integrală a acţiunilor clubului şi numai în acest mod. Evident, acest lucru presupune aprobarea deciziei unanime a liderilor de către CJT, CLT și Senatul UPT și disponibilitatea de a vinde a lui Marian Iancu”, a declarat președintele PNL Timiș, Nicolae Robu. Candidatul USL la Primăria Timişoara susţine că propunerea de cumpărare a clubului nu trebuie tergiversată. Ea trebuie să-i fie adusă la cunoştinţă lui Iancu, chiar săptămâna viitoare.

Iancu: „Aştept propunerea oficială a autorităţilor”

Patronul lui Poli, Marian Iancu, nu vrea să discute nimic despre vânzarea clubului către autorităţi. Nu discută până nu are o ofertă oficială. Susţine însă că nu ar face niciodată ceva împotriva intereselor clubului fanion al Banatului. „Nu vreau să discut despre vânzarea clubului până nu primesc o propunere oficială. Ar fi neprofesionist din partea mea. Ţin foarte mult la acest club, m-am ataşat sufleteşte de culorile alb-violet şi niciodată, orice ar fi, nu vom face o acţiune împotriva intereselor Clubului Politehnica Timişoara”, ne-a spus Marian Iancu. Acesta este convins că transparenţa şi potenţialul clubului, din ultima perioadă, au convins autorităţile să-şi schimbe planurile. „Clubul a crescut perfect în ultimii şapte ani. Am devenit o forţă şi asta şi cu sprijinul autorităţilor, timp de trei ani. Am dovedit că se poate consolida acest club. Probabil, acum şi-au dat şi ei seama de potenţialul lui Poli, a acestui simbol. Şi-au dat seama că nu i-am minţit. Rezultatele financiare au fost la vedere, în ultimul an. Dacă consideră că e bine să cumpere clubul vom vedea cum ne putem înţelege. Aştept o propunere oficială de la autorităţi”, ne-a mai spus Iancu. Aleşii locali şi cei judeţeni trebuie să dea un vot favorabil în plenul celor două consilii, pentru ca Poli să poată fi cumpărată de autorităţi. Teoretic, ar trebui să fie ceva formal, de vreme ce preşedinţii de partide la nivel judeţean au fost de acord cu o asemenea variantă.

 

Comentarii

comentarii