Acasă Actualitate Liderii studenților din România vin la Timișoara

Liderii studenților din România vin la Timișoara

739
DISTRIBUIȚI

Cel mai mare eveniment studențesc național anual va avea loc în perioada 5-14 august la Timișoara. Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) a convocat peste 500 de lideri ai studenților din 19 centre universitare, pentru a dezbate, în cadrul celei de-a XIV-a ediții a Forumului Organizațiilor Studențești din România (FOSR), situația învățământului superior actual din România. Astfel, se vor stabili prioritățile federației pentru noul an universitar și se va alege noua conducere.

Marți, 6 august,de la ora 10, în sala Auditorium din Biblioteca Centrală a Universității Politehnica Timișoara se va desfășura festivitatea de deschidere a evenimentului. Printre invitați se numără Adrian Curaj, Director General al Unității Executive pentru Finanțarea Învățământului Superior (UEFISCDI), Octavian Mădălin Bunoiu, membru în Consiliul Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS), Florin Drăgan, prorector al Universității Politehnica Timișoara,  Robert Kristof, City Manager-ul Timișoarei, Robert Napier, Președinte al Organizației Europene a Studenților (ESU), Mihai Dragoș, Președinte al Consiliului Tineretului din România, Antonia Pup, Președinte al Consiliului Național al Elevilor, precum și reprezentanți ai Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană și ai Fundației Județene pentru Tineret Timiș.

Participanții vor beneficia de sesiuni de formare în domeniul reprezentării studențești și pe teme educaționale precum procesul Bologna, drepturile studenților, serviciile de consiliere și orientare în carieră pentru studenți și inserția acestora pe piața muncii, asigurarea calității în învățământul superior românesc, digitalizarea învățământului superior, dezvoltarea și sprijinirea spiritului antreprenorial în rândul studenților și absolvenților, etică și deontologie universitară, operaționalizarea serviciilor suport pentru studenți, mobilitățile internaționale, joburile viitorului sau implicarea suplimentară a studenților în cercetare.

Evenimentul se va încheia cu Adunarea Generală ANOSR, în cadrul căreia se vor stabili direcțiile federației pentru noul mandat, evaluându-se activitatea membrilor biroului de conducere și votându-se noii lideri ai mișcării studențești.

Cei care sprijină cea de-a XIV-a ediție FOSR sunt: Asociația de la 4 (A4), Liga Studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare (Liga AC), Liga Studenților Chimiști din Timișoara (LSCT), Liga Studenţilor din Facultatea de Electronică şi Telecomunicaţii (LSFETc), Liga Studenților din Facultatea de Electrotehnică și Electroenergetică Timișoara (LSFEE), Liga Studenților din Facultatea de Mecanică din Timișoara (LSFMT), Liga Studenţilor din Facultatea de Management în Producție și Transporturi (LSFMPT), Organizația Studențească „Traian Lalescu” (OSTL) și Universitatea Politehnica Timișoara.

Actualul președinte ANOSR, Petrișor-Laurențiu Țucă spune: „Încheiem un mandat ce a avut nenumărate provocări. Urmează un an universitar presărat de evenimente importante, cum ar fi alegerea rectorilor universităților din țară sau noua clasificare a universităților din România și crearea unui sistem de ierarhizare a programelor de studii. Prin intermediul Forumului Organizațiilor Studențești din România creăm un cadru propice pentru a dezbate noi politici educaționale pentru anul ce urmează și pentru stabilirea de poziții privind îmbunătățirea vieții studențești. Totodată, evenimentul reprezintă o oportunitate în ceea ce privește schimbul de bune practici între organizațiile studențești participante, cu scopul de a îmbunătăți viața studenților pe care îi reprezintă în universitățile din care fac parte.”

Comentarii

comentarii