Acasă Eveniment Liderul de sindicat, comisarul-şef Doinel Malcoci, acuzat de o subalternă

Liderul de sindicat, comisarul-şef Doinel Malcoci, acuzat de o subalternă

1514
DISTRIBUIȚI

Telenovelă cu iz sindical la Poliţia Timiş:
Cu o zi înainte de alegerile pentru şefia Sindicatului Poliţiştilor din Timiş, actualul preşedinte, comisarul-şef Doinel Malcoci, este acuzat de abuz în serviciu, denigrare şi deconspirare de date personale. „Mi-a spus, telefonic, că trebuie să vin de urgenţă la Timişoara şi, la fel de urgent, trebuie să-mi dau afară din casă viitorul soţ. Domnul preşedinte de sindicat Doinel Malcoci mi-a spus că soţul meu este un violator, un asasin şi un criminal cu sânge rece”, sună uluitoarea dezvăluire a Danei Hoble, de 10 ani secretară a Poliţiei Sânnicolau Mare. Cei aproximativ 1.300 de oameni ce fac parte din filiala Timiş a Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual vor vota, joi, prin delegaţie, noul preşedinte. Alegerile sindicale din rândul poliţiştilor au declanşat, de ceva vreme, pasiuni nebănuite.

„Mi-a spus că mă dă afară din Poliţie”

Comisarul-şef Malcoci este acuzat de una dintre poliţistele ce fac parte din sindicatul pe care îl conduce şi de ameninţare. „Mi-a spus că mă dă afară din poliţie. Să mă trezesc la realitate. A vrut să-mi arate şi cazierul soţului. Mi se pare aberant ca cineva să se bage într-un asemenea hal în viaţa ta personală. Culmea, Dana Hoble susţine că, în afară de şedinţele de sindicat, Malcoci nu a întrebat-o niciodată nimic şi se cunoşteau doar din vedere. Poliţista de la Sânnicolau Mare nu s-a prezentat la şedinţa convocată pentru ea de Malcoci şi s-a măritat peste două zile, pe 19 ianuarie 2009, cu Andrei Hoble. Fost boxer la clubul AEM Timişoara, Hoble a fost acuzat de tentativă de crimă, în 1993, în urma unui scandal rămas de pomină în oraşul de pe Bega. A fost judecat şi condamnat. A ieşit de după gratii, s-a reabilitat şi a plecat în Spania. S-a întors după 12 ani, pentru a-şi uni destinele cu o poliţistă.

„Malcoci se crede Dumnezeu”

„Malcoci se crede Dumnezeu. L-am dat în judecată pentru abuz în serviciu, denigrare şi divulgare de date cu caracter personal. Am făcut plângeri la Ministerul de Interne, Guvern şi alte instituţii cu putere de decizie. Am ajuns un paria, am ajuns să umblu cu cazierul în mână, pentru a le dovedi oamenilor să am fost reabilitat”, spune soţul poliţistei, Andrei Hoble. Cei doi soţi susţin că nu-şi pot explica cum de Malcoci a procedat într-un asemnea mod bizar. Malcoci este acuzat şi că s-ar fi folosit de numele şefului Poliţiei Timiş, Săndel Palade, şi al adjunctului Popescu pentru a câştiga încrederea poliţistei şi a o face să renunţe la soţul… nepotrivit. „Am vorbit cu domnnul Palade şi am rămas şocată să aud că habar nu avea cine-i soţul meu şi că, evident, nici măcar nu s-a pus problema să fiu dată afară pentru că mă mărit cu persoana pe care o iubesc”, susţine Dana Hoble.

Doinel Malcoci contratacă

Comisarul-şef Doinel Malcoci are o cu totul altă variantă despre telenovela de la Poliţia Sânnicolau Mare. „Fratele poliţistei m-a rugat să-l verific pe viitorul soţ al surorii sale. Asta după ce Andrei Hoble l-a bătut crunt pe fostul prieten al poliţistei şi l-a adus în portbagaj la Poliţia Sânnicolau Mare. Aici l-a obligat să-şi ceară scuze şi să promită solemn că nu o va mai deranja vreodată. Eu i-am spus telefonic doar atât: «Fată, ai grijă că individul e periculos!». Nu mă interesa cu cine se mărita ea. Nici că actualul soţ a făcut 5 ani de închisoare pentru tentativă de omor. Nici că are probleme cu fiscul din Spania. Pe Dana o cunoşteam doar din vedere”, susţine Malcoci. În ultimul timp, acesta a căzut în dizgraţia conducerii IPJ Timiş, după ce a susţinut că la vârful Poliţiei Timiş este vorba despre dictatură şi a cerut demisia şefului Poliţiei Judeţene, Săndel Palade.

Luptă psihologică între poliţişti

Unul dintre candidaţii la alegerile de joi a fost nevoit să renunţe la luptă, cu câteva zile înainte de vot. Comisarul Nicolae Ştefan, de la Ordine Publică, nu va candida la şefia sindicatului, deoarece s-a descoperit că nu şi-a plătit cotizaţiile la timp. În luptă au rămas doar actualul preşedinte, comisarul-şef  Doinel Malcoci, omul care s-a revoltat mereu împotriva conducerii IPJ Timiş şi comisarul Marcel Crăciunescu, de la Poliţia Rutieră. Înainte de alegeri, Malcoci şi-a acuzat direct candidaţii, susţinând că „au stat mereu cu capul sub masă în sindicat”. De cealaltă parte, contracandidaţii săi au pus – voalat, ce-i drept – în discuţie valoarea morală a lui Malcoci. Faptul că este divorţat, că are plângeri la Ministerul de Interne şi că mereu se ceartă cu colegii i-au fost puse în cârcă acestuia. Cu câteva ore înainte de alegerile de joi, Marcel Crăciunescu, singurul contracandidat al lui Malcoci, a refuzat să-şi desfăşoare campanie electorală deschisă. „Nu promit nimic, îi sfătuiesc pe toţi cei care vor veni la vot să aleagă cum le dictează conştiinţa şi să aleagă omul cu care cred ei că le va fi mai bine”.

Comentarii

comentarii