Acasă Politica Liderul PSD Timiș dă șanse moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Cîțu. Se...

Liderul PSD Timiș dă șanse moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Cîțu. Se bazează pe voturile nemulțumiților de la putere

1308
DISTRIBUIȚI

Actuala coaliție are o majoritate subțire, care poate fi schimbată oricând a spus Alfred Simonis, liderul PSD Timiș. În aceste condiții, dar și în urma discuțiilor purtate cu colegii din parlament, el dă șanse unei moțiuni. Iar cea mai bună perioadă pentru depunerea acesteia este luna iunie, o perioadă în care nemulțumirile se adună, spune șeful deputaților social-democrați.

”Șansele, n-am să vă ascund, sunt în evaluare. Există o majoritate firavă, de 10 – 15 voturi, orice moțiune pleacă cu șanse reale. Trebuie să avem grijă cu toate partidele din opoziție, va trebui să vedem cu UDMR și minorități, dar și cei nemulțumiți din partidele la putere.  Aș da șanse moțiunii”, a declarat Simonis.

Iar nemulțumiții din aceste partide sunt cheia succesului moțiunii. Luna iunie este considerată oportună pentru depunerea acesteia, se poate constata că nemulțumirile parlamentarilor sunt în creștere.

”Am analizat luni de zile, mijlocul lunii iunie este un moment în care tensiunile ajung să crească, deci să avem șanse reale să treacă. Modul în care au gestionat pandemia și sau modul în care s-au raporat la cetățeni, dar și modul în care au trimis PNRR la Uniunea Europeană, mă duc cu gândul că ar trebui să plece de urgență (…) Discuții sunt în permanență cu parlamentarii. Am discuții în fiecare zi cu colegi din mai toate forțele politice. Guvernul acesta poate fi demis și spun asta având informații de oameni extrem de supărați din PNL, USR și chiar UDMR. Dacă va pica actualul guvern, prima opțiune este să numim premier de la PSD”, a mai spus Simonis.

Pică guvernul, urmează numirea unuia nou, iar premierul ar trebui să provină de la PSD. Ideea unui guvern de uniune națională nu mai este de actualitate.

”Erau două soluții. Dar, un guvern de uniune națională cred că nu mai e de actualitate. Dacă guvernul va fi demis, cred ca premierul ar trebui să vină de la PSD. Dar știm foarte bine că președintele a încălcat Constituția, când a fost vorba de nominalizarea prim-ministrului”, a mai declarat Alfred Simonis.

Desigur, există și soluția anticipatelor, cetățenii să decidă, a mai spus liderul social-democrat.

”Dacă moțiunea va trece, înseamnă că aceste partide nu mai au majoritate, asta înseamnă ca s-a format o nouă majoritate anti unui premier propus de PNL. Dacă nu găsim o noua formulă de premier cred că ar trebui să mergem la anticipate și oamenii să hotărască, deși au hotărât și până acum, cine să guverneze”, a mai declarat Simonis.

Comentarii

comentarii