Acasă Politica Liderul PSD, Titu Bojin, cere demisia inspectorului şcolar general

Liderul PSD, Titu Bojin, cere demisia inspectorului şcolar general

450
DISTRIBUIȚI

Se clatină scaunele şefilor de deconcentrate din Timiş?!

Primul şef de deconcentrate din Vestul ţării care ar putea fi zburat din funcţie este Marin Popescu, inspectorul şcolar general de Timiş. Recent, Titu Bojin, liderul PSD Timiş, spunea că, cel mai probabil, şefii de deconcentrate nu vor avea de suferit după schimbarea guvernului. Marin Popescu i-a picat însă cu tronc. Bojin îl acuză pe şeful învăţământului preuniversitar pe Timiş că face schimbări de directori pe criterii politice. Şi asta în prag de alegeri. Marin Popescu este pe locul 6 pe lista consilierilor judeţeni PD-L în Timiş, o poziţie eligibilă.

Bojin: „Trebuie numit un şef care să se ocupe de învăţământ”

Preşedintele social-democraţilor a ieşit la rampă şi i-a cerut lui Marin Popescu să îşi dea demisia. În mediile politice locale circula un zvon, în urmă cu o săptămână. Cum că Marin Popescu ar trece la PSD. Şi asta chiar dacă este pe o poziţie eligibilă pe listele PD-L la locale. Trocul pare să nu fi fost făcut şi relaţiile între social-democraţi şi Marin Popescu s-au răcit şi mai mult. „Am un mesaj către inspectorul şef. Având în vedere implicarea totală în campania electorală, dar şi numirile politice pe care le face în aceste zile, să îşi dea demisia. Să îşi prezinte urgent demisia, pentru a putea fi numit un şef care să se ocupe de învăţământ”, a spus Bojin.

Popescu: “Uneori, directorii mai trebuie schimbaţi!”

Marin Popescu contraatacă şi susţine că Bojin nu are niciun drept să facă tam-tam. El poate fi schimbat doar de către instituţia care l-a numit în funcţie – Ministerul Educaţiei. “Nu am ce să discut cu domnul Bojn, la nivel politic. Eu pot să discut doar pe plan profesional. Bojin trebuie să facă doavada că am făcut schimbări pe criterii politice. El se referă, probabil, la cei 15 directori schimbaţi de minister şi cei 3-4 care nu au mai fost confirmaţi pe funcţii. În Timiş, sunt sute de dierctori. Uneori, aceştia mai trebuie schimbaţi. E vorba de management aici şi nu de criterii politice, dacă în 5-10% din şcoli aduci directori noi”, ne-a spus Marin Popescu, inspectorul şcolar general de Timiş.

 

Comentarii

comentarii