Acasă Economic Lidl deschide porțile Muzeului Cămărilor Românești, în premieră, la Timișoara

Lidl deschide porțile Muzeului Cămărilor Românești, în premieră, la Timișoara

2140
DISTRIBUIȚI

În perioada 13 – 15 octombrie, timișorenii vor putea descoperi poveștile preparatelor reprezentative autohtone, la Muzeul Cămărilor Românești. Acesta va avea loc la Bastionul Theresia și a fost inspirat de călătoria Căutătorilor de Cămări – Chef Florin Dumitrescu și Andrei Aradits care au ajuns în toate regiunile țării, pentru a gusta preparatele originale înscrise de români pe https://surprize.lidl.ro/cautatoriidecamari.

În acest weekend, Muzeul Cămărilor Românești va fi deschis în Timișoara, în incinta Bastionului Theresia și va oferi vizitatorilor o incursiune în diversitatea de gusturi și rețete tradiționale românești. Conceptul unic al primului muzeu culinar de tip pop-up a fost inspirat de varietatea de arome autentice descoperite de echipa Lidl în cămările a zeci de români care și-au înscris în competiția Căutătorii de Cămări, cele mai gustoase rețete originale. În marea finală, Căutătorii de Cămări vor juriza 13 preparate, ale căror povești sunt prezentate pe surprize.lidl.ro/cautatoriidecamari, iar preparatul câștigător va ajunge pe rafturile magazinelor Lidl din întreaga țară, ca parte a gamei de produse Cămara Noastră.

Incursiunea în gastronomia autohtonă tradițională a inspirat Lidl în crearea Muzeului Cămărilor Românești, ce ilustrează evoluția preparatelor reprezentative românești, specifice fiecărei regiuni din țară.

În prima zonă din cadrul Muzeului Cămărilor Românești, timișorenii sunt așteptați cu poveștile ilustrate ale preparatelor din fiecare regiune din România, într-un decor ce include o serie de exponate tematice supradimensionate. Tot aici, vizitatorii vor descoperi reproduceri ce descriu modul în care a evoluat, în timp, aranjarea preparatelor în farfurie. Turul include și popasul în Galeria de Arome, oaspeții având parte de surprize și provocări la tot pasul. În cea de-a doua zonă, oaspeții vor putea gusta un meniu special creat de Lidl, cu produse din gama Cămara Noastră.

După ce și-a deschis porțile pentru prima oară, în București, iar acum, în Timișoara, Muzeul Cămărilor Românești va ajunge ulterior în alte 2 orașe din țară: Sibiu (între 27 – 29 octombrie, în incinta Muzeului Brukenthal) și Cluj-Napoca (între 10-12 noiembrie, la Bastionul Croitorilor). Înscrierile pentru toate vizitele se pot face tot pe www.surprize.lidl.ro/camaranoastra. Toate detaliile referitoare la campanie pot fi consultate în regulamentul disponibil aici.

Comentarii

comentarii