Acasă Administraţie Lift pentru pacienții de la Clinica ORL

Lift pentru pacienții de la Clinica ORL

998
DISTRIBUIȚI

Brancardierii şi medicii de la Clinica ORL nu vor mai fi obligaţi să transporte bolnavii, mai ales pe cei operaţi, cu tărgile între etaje, din şi spre blocul operator, pentru că de marţi există un lift funcţional, pentru prima dată în clădirea clinicii. De asemenea, a fost renovată întreaga clădire de patrimoniu în exterior şi în interior.

Şefa Clinicii ORL a Spitalului Municipal Timişoara, dr. Marioara Poenaru, a explicat că este un moment de bucurie pentru această realizare, cu atât mai mult cu cât este locul unde lucrează de când era rezident şi dintotdeauna şi-a dorit un confort mai sun pentru actul medical şi pentru pacienţi.

Construirea casei liftului şi montarea liftului fac parte dintr-un proiect mai amplu care a costa 1,8 milioane de  lei de la bugetul local.

“Proiectul a însemnat, odată cu includerea liftului, o revoluţie în clinica ORL, pentru că până acum pacienţii erau duşi cu targa între etaje, pentru că sălile de operaţie sunt la etajul I şi de foarte multe ori se opreau pe scări, până când ajungeam în sala de operaţie”, a spus prof. dr. Marioara Poenaru.

Primarul Nicolae Robu a adăugat că proiectul de extindere a clinicii va continua pe fonduri europene: “Se va construi un corp de clădire nou, cu patru etaje, prin supraînălţarea a ceea ce avem în acest areal”, a afirmat primarul Nicolae Robu.

În acest spital ajung anual mii de bolnavi, circa 3.000 internaţi şi între 7-10.000 prin ambulatoriu.

Comentarii

comentarii