Acasă Sport Liga AC – UPT a primit o finanțare de 8.000 de euro...

Liga AC – UPT a primit o finanțare de 8.000 de euro de la Ambasada Franței pentru hackatonul “UniHack”

8408
DISTRIBUIȚI

Liga Studenților de la Facultatea de Automatică și Calculatoare (Liga AC) din cadrul Universității Politehnica Timișoara  a propus organizarea unui hackaton “UniHack” și a fost desemnată câștigătoare la concursul de proiecte „Sprijin pentru inițiativele civice ale tinerilor 2020” organizat de Institutul Francez și va primi 8.000 de euro.

Primele şase organizaţii au fost alese în cadrul primei părţi a concursului dedicată inițiativelor civice conduse de tineri şi vor primi o co-finanțare de până la 5.000 de euro.

A şaptea organizaţie câştigătoare (Liga AC) a fost aleasă în cadrul celei de-a doua părți a concursului, dedicată organizării unui hackathon civic, şi va primi o co-finanțare de până la 8.000 de euro.

Implementarea va fi susţinută financiar de Institutul Francez şi de Ambasada Franţei.

Institutul Francez a primit 74 de dosare pentru prima parte a concursului de proiecte, inclusiv 52 din afara Bucureștiului, pe teme precum educația despre democrație și gândirea critică, construcția europeană, dezvoltarea unei conștiințe ecologice, dialog între generații, artă și implicare politică etc.   

Pentru cea de-a doua parte a concursului s-au înscris 7 proiecte pentru organizarea unui hackathon civic. Durata de implementare a proiectelor în România trebuie să fie de maximum un an.

Comentarii

comentarii