Acasă Actualitate Liga Vest anulează acțiunea caritabilă de la Clinica de Neuropsihiatrie Infantilă

Liga Vest anulează acțiunea caritabilă de la Clinica de Neuropsihiatrie Infantilă

DISTRIBUIȚI

Acțiunea caritabilă a Ligii Vest, de astăzi, 6 februarie, de la Clinica de Neuropsihiatrie Infantilă a fost anulată.

” Apel disperat lansat de mai multe mămici internate cu copiii la Clinica de Neuropsihiatrie Infantilă”, care spuneau că tremură de frig în saloane, s-a dovedit a fi o manipulare grosolană.

Imediat după apelul Ligii Vest, directorul medical al Spitalului de Copii “Louis Țurcanu” s-a mobilizat într-o campanie de informare despre situația de la NPI, de pe strada Corbului. Mai multe fotografii, făcute de asistentele de gardă, cu două termometre,  în câteva locuri din spital, au arătat că temperatura în interior era de cel puțin 26 de grade Celsius.

”Nici Liga Vest și nici oamenii de bună credință nu oferă ajutor acolo unde nu este nevoie sau nu este dorit.

Sperăm că “demostrația” pe termometru, cu 28 de grade Celsius, nu este o glumă sinistră sau o manipulare realizată, la ordin sau din exces de zel,  de către personalul de la clinica NPI. Ne bucurăm dacă este cald în spital.

Dacă a fost doar o manipulare, ne declarăm maxima dezamăgire și ar fi o bătaie de joc la adresa noastră și a timișorenilor, dar mai ales la adresa pacienților.

Cei de la Clinica de Neuropsihiatrie Infantilă rămân cu datoria unei explicații publice de ce ieri erau mămici ai copiilor internați care se plângeau de frig și au cerut de acasă haine groase.

Din respect pentru pacienții din spitalele din Timișoara, solicităm #prefectului de Timiș, Mihai Ritivoiu, să dispună trimiterea instituțiilor de control abilitate, în acțiuni inopinate, în toate spitalele timișorene, pentru a verifica confortul termic și temperatura din saloane din diverse zone ale clădirii, săli de tratament și alte zone folosite de pacienți și aparținători, dar și în spațiile folosite de către personalul medical: manageri de spitale, șefi de secții, camere de gardă etc”, au transmis reprezentanții Ligii Vest.

Liga Vest le mulțumește timișorenilor care vor să ajute, care preferă adevărul în locul manipulărilor de imagine și politică.

UPDATE: ”Se pare că acțiunile echipei Liga Vest au început să îi deranjeze pe politicienii de carton ai Timișoarei, care brusc nu se mai plâng pe social media de frigul din școlile, grădinițele și spitalele timișorene, ba din contră… acum totul este la 28 de grade.

Deși ei cred că au ,,rezolvat” problema frigului din spitale punând niște poze prin care arată condițiile de saună din spitalele timișorene, acum se pare că încercând să rezolve o problemă, au dat de alta, și anume:  dacă temperaturile din termometrele din spitale cresc tot așa ,,necontrolat”, va trebui să intre în vigoare codul roșu de caniculă, și mai asta ne-ar mai trebui acum… caniculă în spitale.

Să avem politicieni care nu au fost în stare să găsească nici o soluție viabilă ca acest oraș să nu ajungă în situația în care este acum, este una, dar să împiedice ca acești oamenii care au de suferit din cauza lor să fie ajutați, de teamă să nu li se strice lor imaginea, este la un cu totul alt nivel…un nivel la care speram ca politicienii din Timișoara să nu ajungă vreodată, dar iată că au ajuns…din păcate.

Liga Vest va continua să răspundă la strigătul cetățenilor, iar dacă politicienii au o problemă cu spiritul civic al membrilor Ligii Vest și al timișorenilor cu suflet mare, să vină cu soluții viabile pentru astfel de situații, ca să nu mai fie nevoie de intervenția Ligii Vest și a timișorenilor, care suportă din propriul buzunar întreaga acțiune, în timp ce banii din bugetul local sunt destinați sinecurilor de partid.

Până la urmă politicienii timișoreni nu fac ,,voluntariat” prin primărie, ba din contră, sunt foarte bine plătiți din bani publici, tocmai ca intervenția lor să nu fie facultativă, sau opțională.

Acestea fiind spuse, Liga Vest nu se abate de la principiile pe care a fost clădită și va continua să acționeze acolo unde administrația timișoreană eșuează.

Chiar dacă autoritățile au oprit sirenele să se audă la Timișoara, spiritul civic nu ni-l vor putea înăbuși, și au mai încercat să facă acest lucru… în ‘89.

Împreună nu suntem doar mai puternici… ci suntem de neînvins, și acest fapt a început să îi deranjeze pe unii politicieni, iar acest lucru nu poate decât să ne confirme că suntem pe drumul cel bun”, spun cei de la Liga Vest.

Comentarii

comentarii