Acasă Actualitate Lights On revine în Timișoara: Floating Earth aduce lumină și magie pe...

Lights On revine în Timișoara: Floating Earth aduce lumină și magie pe râul Bega

DISTRIBUIȚI

Lights On revine în Timișoara și transformă râul Bega într-un tablou care pulsează de viață și conștientizare. Inima evenimentului este impresionanta instalație Floating Earth, creată de artistul britanic Luke Jerram, care va fi expusă în perioada 1-10 decembrie pe apă, în zona Parcului Alpinet.

Sculptură sferică a planetei noastre va pluti elegant pe suprafața apei, întinzându-și diametrul masiv de 10 metri pentru a dezvolta imaginația fiecărui privitor în parte. În mijlocul agitației vieții noastre de zi cu zi, artistul Luke Jerram ne invită să ne oprim și să privim un spectacol fascinant care sfidează atât gravitatea, cât și convențiile.

Sunt extrem de încântați să revenim în Timișoara cu un moment artistic deosebit! Chiar dacă v-am ținut puțin în suspans, vă asigurăm că așteptarea va merita din plin. Prin Floating Earth aducem lumina și arta mai aproape de inimile voastre, transformând râul Bega într-o scenă plină de magie și conștientizare. Suntem entuziasmați să împărtășim această experiență unică și să construim împreună conexiuni luminoase în cadrul comunității”, spune Andi Daiszler, inițiatorul Lights On Romania.

Creația aduce și un prilej pentru discuții dificile, dar necesare, despre schimbările climatice și ce putem face noi, ca indivizi și societate, pentru a ne face stilul de viață sustenabil.

“Într-o anumită măsură, piesele de artă acționează ca oglinzi, cred eu. Oamenii își văd propria reflexie. Dacă sunteți în proiecte de mediu, s-ar putea să vedeți și să aveți o experiență diferită de cineva interesat de astronomie sau poate de unii copii care nu au văzut niciodată globul. Experiența depinde de ceea ce aduceți în fața operei de artă, în primul rând. Totodată sper ca lucrarea să poată oferi o experiență înălțătoare, pozitivă, dar și să îi facă pe oameni să își pună întrebări despre punctul în care ne aflăm (în ceea ce privește criza climatică) și, de ce nu, să-i facă recunoscători că trăiesc pe această planetă uimitoare”, explică Luke Jerram.

Lights On Romania aduce în Timișoara și trei momente muzicale în perioada 1-10 decembrie, tot în zona râului Bega.

Proiectul face parte din Programul cultural național Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023 și este finanțat prin programul BEGA, derulat de Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

Comentarii

comentarii