Acasă Actualitate În lipsă de subiecte legate de primărie, Nicolae Robu s-a apucat de…...

În lipsă de subiecte legate de primărie, Nicolae Robu s-a apucat de… agricultură

813
DISTRIBUIȚI

Surpriză! Primarul Nicolae Robu nu a mai avut cu ce proiecte să se laude la conferinţa de presă de vineri, aşa că a venit cu o tavă pe care se aflau roşii, ardei graşi alb şi roşu, ceapă şi un măr. Şi a început să vorbească despre amintirea mirosurilor şi a gusturilor legumelor şi fructelor din copilăria şi studenţia sa.

Supărat că produsele cu care a venit au toate acelaşi non-miros şi non-gust, a închis ochii şi şi-a trecut prin faţa nasului „obiectele” care nu l-au impresionat. Edilul s-a arătat chiar îngrozit că dacă până acum puteai face clar distincţia între produsele româneşti şi cele străine şi dacă te îndreptai spre cele autohtone (mai scumpe) aveai calitate, în ultima vreme şi produsele agro româneşti ne înşeală, copiind „patentul” eficienţei străinilor. Scump şi calitate proastă.

„Sunt născut şi crescut la sat, într-o perioada în care în România erau soiuri de legume şi fructe extrem de gustoase. (…). Ulterior ne-am trezit invada?i de produse mai ieftine, extrem de arătoase, dar care nu au niciun gust şi niciun miros. Nu am luat atitudine faţă de acest fenomen şi s-a ajuns într-o situaţie extrem de gravă, de a se renunţa la acele soiuri extrem de gustoase. (…). Îmi aduc aminte de când eram student că ne aducea soacra mea căpşuni (…) şi când veneam de la facultate simţeam mirosul de la capătul coridorului. (…). Acum nu mai este nicio deosebire de gust sau miros, toate sunt la fel”, a spus amărât Nicolae Robu.

Primarul recunoaşte că nu are soluţii la această problemă, dar face apel la guvernanţi să ia măsuri, pentru că s-a pornit pe un drum greşit şi vom ajunge să ne hrănim cu pastile.

El a remarcat şi faptul că agricultorii români nu primesc aceeaşi subvenţie pentru culturile agricole ca şi cei dintr-o mare putere europeană şi care, în disperare, recurg la reţetele occidentale de productivitate mare şi calitate proastă.

„Vorbim acum de egalitatea de şanse. Ce egalitate? (…). Propovăduim egalitatea, dar subvenţia nu este aceeaşi pentru cultivatorul român şi pentru cel din marea putere X. Nu este normal să existe aceeaşi subvenţie?”, a spus Robu.

Comentarii

comentarii