Acasă Politica Lista PNL pentru parlamentare e una perfectă. Plasarea pe aceasta a Alinei...

Lista PNL pentru parlamentare e una perfectă. Plasarea pe aceasta a Alinei Gorghiu și a lui Petru Roman nu ridică probleme

2879
DISTRIBUIȚI

Alin Nica, liderul PNL Timiș, oferă credit pentru ambele persoane de pe listele pentru parlamentare ale partidului, care fac situația să pară ”tulbure”. Alina Gorghiu, pentru faptul că vine din altă parte a țării, fără a avea legături cu comunitatea locală, respectiv primarul reales al Detei, Petru Roman, aruncă anumite întrebări legate de această listă.

Chiar și așa, Nica nu vede probleme legate de cele două persoane. Alina Gorghiu nu e de la noi, dar are greutate la Senat și la București, și a ajutat comunitățile locale din Timiș. Pe de altă parte, Petru Roman a garantat că nu are probleme de incompatibilitate, iar partidul nici nu știe că acestea ar exista, subliniază Alin Nica, referitor la cei doi contestați.

Gorghiu a fost aleasă să reprezinte Timișul chiar de liberalii de aici, insistă Nica, ea având o funcție importantă în Senat, dar și greutate în partid.

”Eu m-am luptat în cadrul PNL, cu vechea conducere, ca să reinstaurăm democrația în partid, ca orice membru simplu să se exprime, să poată să critice, cum îi didctează propria conștiință. Nu aș comenta realizările doamnei Gorghiu, pentru că mulți primari au menționat ajutoare concrete din partea ei pentru proiectele locale. S-a supus la vot, și am cerut să se ridice în picioare toți cei pe care i-a ajutat. S-au ridicat mai mult de un sfert. Deci realizări concrete există”, a subliniat Nica.

Cât despre faptul că ea nu e bănățeancă, ajungând aici după ce a fost trimisă de la Bucureșt, în mandatul precedent, pentru a deveni parlamentară, aceasta nu e, de asemenea, nicio problemă.

”Știu ca există discuția că Alina Gorghiu este venită din exterior. Eu am luptat ca sa nu mai fie parașutați de la București candidați pe listele pentru parlamentare în Timiș. Vă asigur ca nu e cazul aici, nimeni nu ne impune niciun candidat pe listă, dar asta nu ne împiedică pe noi, ca dacă vedem că cineva are greutate la București, să ne reprezinte la Parlamentul României. Cred ca trebuie să-i dăm încredere, e vicepreședinte la Senat”, a mai declarat Nica.

Nica, ferm convins că Petru Roman nu are probleme de incompatibiltate.

Deocamdată, la nivelul PNL Timiș nu există niciun fel de informații legate de posibile incompatibilități ale lui Petru Roman, în consecință, candidatura sa nu va fi scoasă de pe listă, spune Alin Nica.

”Categoric, dacă sunt probleme de integritate și candidații au probleme, iar membrii nu au știut, conducerea națională va lua decizia care trebuie. Eu nu stiu ca domnul Roman să nu poată să mai ocupe o funcție de demnitate publică. Domnul Roman ne-a informat că a câștigat toate procesele, atât cu Prefectura, când a fost vorba de exercitarea mandatului, cât și cu PSD, atunci când acesta a candidat pentru un nou mandat. Pe această temă instanța trebuie să se pronunțe. Nu dețin informațiile care să certifice că domnul Roman nu ar putea să candideze la Parlamentul României. Dacă sunt probleme, noi avem un cod de etică și dacă nu corespunde, atunci Biroul Național nu va aproba această candidatură”, a declarat, vineri, Alin Nica.

Alin Nica a spus și ce îl recomandă pe Petru Roman pentru a avea un loc de parlamentar.

”Strict votul cetățenilor pe care domnul Roman le-a luat, experiența sa administrativă si sprijinul primarilor din județ”, a mai menționat Nica.

Pentru a nu da, totuși, greș, Nica a cerut informații la Prefectură legate de situația colegului său. Mandatul de primar redobândit de Roman nu a fost încă validat de Judectorie.

Comentarii

comentarii