Acasă Sănătate Lista spitalelor din Banat care au răspândit moartea

Lista spitalelor din Banat care au răspândit moartea

610
DISTRIBUIȚI

spitalul resitaTrei unități medicale din partea de vest a țării au îmbolnăvit cu rujeolă copii care în final au decedat. Zece din cele 31 de decese au fost cauzate de infecții intraspitalicești cu pojar.
Conform unui răspuns primit de la Ministerul Sănătății (MS)de ziarul Libertarea, zece copii au murit după ce au luat rujeolă din spitale, unitățile medicale care au răspândit boala au fost din vestul țării. Este vorba despre Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Louis Țurcanu din Timișoara și Spitatele de Urgență din Reșița și Arad, așa cum ne-au precizat surse din cadrul MS. În răspunsul primit a confirmat că “din datele raportate de direcțiile de sănătate publică județene reiese că zece copii din cele 28 de decese de rujeolă au contactat boala în spital”.
Oficiali din cadrul ministerului ne-au precizat că rujeola s-a răspândit diferit în cele trei spitale. Dacă la Timișoara o unitate modernă cu personal bine pregătit, procedurile s-au aplicat cu o mică întârziere și a fost vorba despre cazuri izolate și întâmplătoare, unitățile din Arad și Reșița au probleme de igienă, din cauza clădirilor care nu sunt modernizate. Spre exemplu, așa cum au recunoscut chiar reprezentanții Direcției de Sănătate Publică din Caraș-Severin, Spitalul de Urgență din Reșița are saloane cu igrasie, iar aerisirea este deficitară, asta pentru că imobilul unității este unul foarte vechi.
Pe lângă aceste unități, Spitalul Județean de Urgență din Craiova, Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu și Spitalul Municipal din Craiova au avut cazuri în care pacienții, îndeosebi tineri și copii, au luat rujeolă din saloane, însă infecția intraspitalicească nu a dus la deces.

Comentarii

comentarii