Acasă Actualitate Lista țărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată de Comitetul Naţional pentru...

Lista țărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU)

431
DISTRIBUIȚI

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat joi, 22 iulie 2021, hotărârea numărul 48 privind aprobarea listei cu clasificarea țărilor/teritoriilor în funcție de rata de incidență cumulată.

Documentul poate fi descărcat aici – Anexa la HCNSU nr.-48 din 22-07-2021

“Art.1 – (1) Se aprobă Lista cu clasificarea țărilor/teritoriilor în funcție de rata de incidență cumulată, prevăzută în anexa care face parte integrantă prezenta hotărâre, în vederea stabilirii persoanelor care sosesc în România din acestea și cu privire la care se instituie măsura carantinei.

(2) Lista prevăzută la alin. (1), intră în vigoare începând cu data de 25.07.2021, ora 00:00.

Art.2 – Prezenta hotărâre se publică în Monitorul Oficial al României Partea I și se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, pentru punere în aplicare prin ordine și acte administrative ale conducătorilor acestora”, se arată în hotărârea nr. 48 din 22 iulie 2021, semnată de premierul Florin Cîţu.

Ultima dată, lista ţărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată pe 15 iulie 2021, atunci când Spania şi Portugalia au intrat în zona roşie, în timp ce Grecia a intrat în zona galbenă.

Persoanele vaccinate care vin din țările incluse în lista roșie sau lista galbenă nu vor sta în carantină.

Persoanele nevaccinate, inclusiv copiii cu vârste de peste trei ani şi mai mici de 16 ani, care nu prezintă un test PCR negativ vor sta în carantină pe o perioadă care poate ajunge și la 14 zile.

 

Comentarii

comentarii