Acasă Actualitate Lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat, actualizată. Elveţia a trecut din zona...

Lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat, actualizată. Elveţia a trecut din zona verde în cea galbenă

DISTRIBUIȚI

Lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat, actualizată/ Republica Dominicană a intrat în zona roşie, Maldive şi Tunisia – în zona galbenă, după scăderea incidenţei/ Elveţia a trecut din zona verde în cea galbenă

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a actualizat, joi, lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat, în zona roşie intrând, între altele, Republica Dominicană. Maldive şi Tunisia au fost trecute în zona galbenă, în urma scăderii incidenţei, dar şi Elveţia, unde numărul cazurilor de COVID-19 a crescut. Noua listă intră în vigoare duminică, la miezul nopţii. 

“Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat în şedinţa de astăzi, 19 august 2021, Hotărârea CNSU numărul 61 pentru actualizarea listei ţărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat”, a anunţat Grupul de Comunicare Strategică.

Potrivit sursei citate, în zona roşie au intrat Republica Dominicană, Saint Lucia şi Kosovo.

De asemenea, în zona galbenă au intrat: din zona roşie, în urma scăderii incidenţei: Maldive, Bahamas, Andorra, Insulele Virgine Britanice şi Tunisia şi din zona verde, în urma creşterii incidenţei: Elveţia, Macedonia de Nord, Liechtenstein, Azerbaidjan, Guam, Guernsey, Belize, Jamaica, Insulele Turks şi Caicos şi Bonaire, Saint Eustatius şi Saba.

În zona verde au intrat Indonezia, Columbia, Bermuda, Namibia şi Kârgâzstan.

Lista intra în vigoare în 22 august, la ora 00.00.

Comentarii

comentarii