Acas─â Actualitate Loc temporar de pus gunoiul

Loc temporar de pus gunoiul

1705
DISTRIBUIȚI

├Än 15 iulie, majoritatea gropilor de gunoi ale localit─â┼úilor timi┼čene se vor ├«nchide

La Ghizela ÔÇô ├«nc─â o licita┼úie ┼či drumuriÔÇŽ

Odiseea noului deponeu ecologic al jude┼úului Timi┼č continu─â.

Prima licita┼úie s-a anulat, a┼ča c─â va avea loc o a doua licita┼úie care s─â desemneze constructorul ce va ├«ncepe s─â cl─âdeasc─â noul deponeu ecologic de la Ghizela. Groapa de la Par┼úa e cu lac─âtul pe ea, pentru c─â trebuia ├«nchis─â, darÔÇŽ problema e c─â mai trebuie ├«nchise ┼či alte gropi, cele care apar┼úin de localit─â┼úile timi┼čene. Locurile unde ├«┼či duc gunoiul localit─â┼úile din Timi┼č vor trebui ┼či ele ├«nchise, p├ón─â cel t├órziu ├«n 15 iulie. ├Äntre timp, Consiliul Jude┼úean Timi┼č caut─â solu┼úii, pentru a g─âsi un loc unde s─â depoziteze gunoiul provenit din aceste localit─â┼úi, p├ón─â va fi gata deponeul ecologic de la Ghizela.

Par┼úa-P─âdureni ÔÇô locul unde se vor depune de┼čeurile, temporar
Pre┼čedintele Consiliului Jude┼úean Timi┼č, Constantin Ostaficiuc, a prezentat ieri, ├«n plen, o informare consilierilor jude┼úeni, cu privire la acest subiect. S-a g─âsit un loc unde s─â se pun─â gunoiul provenit de la localit─â┼úile timi┼čene, temporar, p├ón─â vom vedea falnica groap─â de gunoi de la Ghizela c─â func┼úioneaz─â. ÔÇťPar┼úa-P─âdureni, acolo putem s─â depunem, pe o anumit─â perioad─â de timp, de┼čeurile, temporarÔÇŁ, a spus Ostaficiuc.

Este vorba de un teren de opt hectare, care se pare c─â va primi gunoiul temporar. ÔÇť├Än 15 iulie, majoritatea gropilor de gunoi din localit─â┼úi se vor ├«nchide. Am identificat o loca┼úie, cea mai eficient─â este cea de la P─âdureni-Par┼úa, unde vom avea posibilitatea ca to┼úi operatorii din jude┼ú unde se ├«nchid gropile s─â depoziteze temporar acele de┼čeuri, p├ón─â va fi gata noul deponeuÔÇŁ, a spus vicepre┼čedintele Consiliului Jude┼úean Timi┼č, Adam Cr─âciunescu. Caietul de sarcini pentru noua licita┼úie ├«n ceea ce prive┼čte constructorul deponeului de la Ghizela se afl─â ├«n evaluarea comisiei. La sf├ór┼čitul lui aprilie, probabil, va avea loc deschiderea ofertelor. De asemenea, prin buget, s-au alocat bani pentru a face drumuri c─âtre platforma ce va lua na┼čtere la Ghizela. Problema e c├ónd va fi gata aceast─â platform─â, deoarece timi┼čenii a┼čteapt─â demult finalizarea acestui proiectÔÇŽ (Adrian PANDURU)

Comentarii

comentarii