Acasă Actualitate Loc temporar de pus gunoiul

Loc temporar de pus gunoiul

DISTRIBUIȚI

În 15 iulie, majoritatea gropilor de gunoi ale localităţilor timişene se vor închide

La Ghizela – încă o licitaţie şi drumuri…

Odiseea noului deponeu ecologic al judeţului Timiş continuă.

Prima licitaţie s-a anulat, aşa că va avea loc o a doua licitaţie care să desemneze constructorul ce va începe să clădească noul deponeu ecologic de la Ghizela. Groapa de la Parţa e cu lacătul pe ea, pentru că trebuia închisă, dar… problema e că mai trebuie închise şi alte gropi, cele care aparţin de localităţile timişene. Locurile unde îşi duc gunoiul localităţile din Timiş vor trebui şi ele închise, până cel târziu în 15 iulie. Între timp, Consiliul Judeţean Timiş caută soluţii, pentru a găsi un loc unde să depoziteze gunoiul provenit din aceste localităţi, până va fi gata deponeul ecologic de la Ghizela.

Parţa-Pădureni – locul unde se vor depune deşeurile, temporar
Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc, a prezentat ieri, în plen, o informare consilierilor judeţeni, cu privire la acest subiect. S-a găsit un loc unde să se pună gunoiul provenit de la localităţile timişene, temporar, până vom vedea falnica groapă de gunoi de la Ghizela că funcţionează. “Parţa-Pădureni, acolo putem să depunem, pe o anumită perioadă de timp, deşeurile, temporar”, a spus Ostaficiuc.

Este vorba de un teren de opt hectare, care se pare că va primi gunoiul temporar. “În 15 iulie, majoritatea gropilor de gunoi din localităţi se vor închide. Am identificat o locaţie, cea mai eficientă este cea de la Pădureni-Parţa, unde vom avea posibilitatea ca toţi operatorii din judeţ unde se închid gropile să depoziteze temporar acele deşeuri, până va fi gata noul deponeu”, a spus vicepreşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Adam Crăciunescu. Caietul de sarcini pentru noua licitaţie în ceea ce priveşte constructorul deponeului de la Ghizela se află în evaluarea comisiei. La sfârşitul lui aprilie, probabil, va avea loc deschiderea ofertelor. De asemenea, prin buget, s-au alocat bani pentru a face drumuri către platforma ce va lua naştere la Ghizela. Problema e când va fi gata această platformă, deoarece timişenii aşteaptă demult finalizarea acestui proiect… (Adrian PANDURU)

Comentarii

comentarii