Acasă Eveniment Locomotiva unui tren care tracta 40 de vagoane a luat foc ...

Locomotiva unui tren care tracta 40 de vagoane a luat foc – Video

812
DISTRIBUIȚI

Locomotiva unui tren care tracta 40 de vagoane cisternă goale a ars, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în județul Hunedoara. Șapte trenuri de marfă și unul de călători cu 30 de oameni au fost afectate.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara, incendiul a fost anunțat puțin după miezul nopții.

Locomotiva a luat foc între localitățile Merișor și Bănița și tracta 40 de vagoane cisternă destinate transportului de produse petroliere, goale.

Locomotiva ce tracta 40 de vagoane cisterna goale a luat foc intre Merisor si Banita.Incidentul a avut loc la miezul nopții, iar flăcările au afectat o locomotiva electrica Tip EA de 125 tone.”Pompierii militari din cadrul Detasamentului Petrosani au intervenit cu 2 ofiteri, 20 subofiteri , 4 autospeciale de lucru cu apa si spuma, 2 autosanitare smurd si 1 echipaj CBRN. Incendiul a fost lichidat dupa aproximativ 4 ore, interventia fiind dificila, implicand realizarea unui dispozitiv de stingere pe circa 700 metri lineari”In urma evenimentului a fost restrictionat traficul feroviar in zona, fiind afectate 7 trenuri de marfa si un tren calatori, stationat in gara din Petrosani- trenul interregio 1835, cu 30 pasageri.S-a reușit localizarea și lichidarea incendiului in limitele găsite, evitandu-se dezvoltarea si propagarea la vagoanele cisternă precum și pericolul unor explozii. In urma evenimentului nu au fost inregistrate victime.Incidentul a avut loc la miezul nopții și, din cauza pericolului major, la nivel ISU Hunedoara a fost activată grupa operativă. În plus, Prefectul județului a dispus activarea Centrului Judetean de Conducere si Coordonare a Interventiei, cu reprezentanti din cadrul IJJ, IPJ, Serviciului Politie Transport Feroviar si Regulator circulatie CFR.

Publicată de ISU Hunedoara pe Sâmbătă, 25 ianuarie 2020

Cei peste 20 de pompieri care au intervenit au reușit să stingă flăcările în 4 ore, intervenția fiind dificilă.

A fost restricționat traficul feroviar în zonă, fiind afectate 7 trenuri de marfă și 1 tren călători, oprit în gara din Petroșani, cu 30 de pasageri.

„Prin eforturile pompierilor s-a reușit localizarea și lichidarea incendiului in limitele găsite, evitându-se dezvoltarea și propagarea la vagoanele cisternă precum și pericolul unor explozii. În urma evenimentului nu au fost înregistrate victime. La ora prezentului comunicat trenul de pasageri interregio a fost repus în circulație”, spun reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

Comentarii

comentarii