Acasă Actualitate Locuitorii din Dumbrăvița au ajuns la disperare din cauza hoților de biciclete:...

Locuitorii din Dumbrăvița au ajuns la disperare din cauza hoților de biciclete: ”E o întreagă rețea!” – video

DISTRIBUIȚI

Cetățenii din comuna Dumbrăvița, aflată la 7 km de Timișoara, au ajuns la disperare din cauza hoților de biciclete, care au un tupeu ieșit din comun și intră în curți și fură tot ce găsesc.

Oamenii au un cerc de suspecți, de fapt o întreagă rețea, și i-au dat și pe mâna poliției, dar se pare că timp de patru luni, de la ultimele spargeri și furturi, nu s-a întâmplat nimic.

”Paguba rămâne a mea, a noastră a păgubiților! Le-am pus totul pe tavă, nu există informație să nu o aibă poliția și, degeaba, ei sunt bine mersi liberi și fura biciclete în continuare, iar noi rămânem în pagubă”, s-au plâns cetățenii fără speranțe.

Un furt de bicicletă Romet Rumbler Fit 29 Inch, de culoare neagră s-a petrecut, în 15 martie 2023, pe strada Tristan Tzara. A urmat o trotinetă  Xiaomi Pro 2 și două biciclete, una de damă – Adriatica Cruiser Lady 26 6V Verde, iar cealaltă, un Mountain Bike. Cetățenii spun că au fost furate în noaptea de 19 – 20 martie, de pe strada Rozelor nr. 11, în spate la Hornbach, dar sunt mult mai multe dispărute.

După aproape 4 luni, păgubiții nu mai știu ce să facă pentru a-și recupera bicicletele și trotinetele. ”Nu am recuperat nimic, la ultima vizita a mea la secția de poliție din Dumbrăvița mi-au tăiat și ultimul firicel de speranță de a mai recupera ceva. La secția de poliție din Dumbrăvița e plângerea. Paguba rămâne a mea, a noastră a păgubiților…!”, s-au plâns cetățenii.

Ce spune Inspectoratul de Poliție Timiș?

Reprezentanții IPJ Timiș susțin că aceste cazuri de furturi de biciclete în Dumbrăvița sunt în cercetare sub coordonarea unui procuror.

”În cursul lunii martie a anului 2023, la nivelul Postului de Poliție Dumbrăvița din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Timișoara, au fost înregistrate 6 plângeri cu privire la faptul că persoane necunoscute ar fi sustras mai multe biciclete din localitatea Dumbrăvița, județul Timiș. Au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara, în vederea identificării autorilor și luării măsurilor legale care se impun”.

Cetățenii nu mai cred nimic. Eu vor dreptate, fiindcă vor ajunge să se teamă de a mai ieși din case, din cauza hoților.

”Poliția trebuie să anihileze rețeaua de hoți, pe care o cunosc. E o întreagă rețea în tot orașul. Poliția trebuie să își facă treaba!”, este mesajul cetățenilor din Dumbrăvița ajunși la disperare.

Comentarii

comentarii