Acasă Actualitate Locuri răcoroase în Timişoara şi Lugoj

Locuri răcoroase în Timişoara şi Lugoj

DISTRIBUIȚI

Se aşteaptă vreme caniculară în această perioadă. Soarele va dogori în zilele de vară, deşi, în aceste zile, în Timişoara ploaia curge şiroaie. Însă, dacă meteorologii anunţă, oamenii trebuie să se păzească cum pot ei mai bine de vremea caniculară, atunci când termometrele o vor lua razna şi vor arăta valori la care demult nu au mai urcat. Pentru ca totul să fie în regulă, s-au stabilit punctele de refugiu unde persoanele afectate de căldură se pot retrage. “Acele spaţii se impun să funcţioneze după ce căldura depăşeşte 35 de grade. Eu o să fac dotarea acelor puncte cu apă, am să vorbesc cu cei de la Sănătate Publică să asigure deja personal acolo, aparatură. Opt puncte în Timişoara şi trei în Lugoj”, spune prefectul Mircea Băcală.
De data aceasta, însă, aceste puncte nu vor mai fi în corturi, ci în interiorul unor clădiri. Locaţiile din Timişoara şi Lugoj au fost stabilite: Piaţa din Calea Lipovei, Piaţa 700, Piaţa Iosefin, Piaţa Doina, Piaţa din Calea Girocului, Poşta Mare, magazinul Real din Calea Aradului şi la Iulius Mall în Timişoara, respectiv la Şcoala Generală nr. 1, la Casa de Cultură a Sindicatelor şi la Grădiniţa nr. 3, la Lugoj.
Aceste locaţii nu sunt încă funcţionale, dar vor fi în cel mai scurt timp, atunci când căldura de afară va fi de nesuportat şi veţi căuta un loc răcoros pentru a vă mai trage puţin sufletul…

Comentarii

comentarii