Acas─â Editorial Lorzii PNL nu dispar: Alin Nica s-a retras de pe lista consilierilor

Lorzii PNL nu dispar: Alin Nica s-a retras de pe lista consilierilor

11009
DISTRIBUIȚI

Alin Nica, lider PNL, primarul comunei Dude╚Ötii Noi, candidatul PNL pentru func╚Ťia de pre╚Öedinte al Consiliului Jude╚Ťean Timi╚Ö, era, desigur, primul pe lista de consilieri, tot la CJT. Din ultima, tocmai s-a retras. Gestul s─âu survine dup─â ce, de╚Öi 30 de primari liberali au votat, ├«n secret, cu ÔÇŁNUÔÇŁ pentru Alin Popoviciu pe liste, Robu Nicolae l-a a╚Öezat, ÔÇŁm─ârinimosÔÇŁ, pe locul trei. Acum, Doamne, ce ÔÇŁbucuria prostuluiÔÇŁ, este pe locul doi, dup─â Ciprian Bogdan, omul lui Bu╚Öoi.

Ce nu a ├«n╚Ťeles conducerea PNL Timi╚Ö? Ce nu poate ├«n╚Ťelege domnul Nicolae Robu? Nu ├«n╚Ťelege, pentru nu este ca ei, ca ╚Öi lorzii din PNL! A╚Öa cum sunt: Viorel Coifan, liberal fondator al PNL Timi╚Ö, cu at├ót de multe succese liberal ├«n portofoliul s─âu de politician, Alin Nica, mult mai t├ón─âr (biologic) dec├ót fondatorii, dar cu un sim╚Ť al drept─â╚Ťii inegalabil. Cum mai este Mihai Olaru, care nici nu mai frecventeaz─â PNL, at├ót de mare ├«i este dezam─âgirea sau chiar Ovidiu Dr─âg─ânescu, fost prefect (pe care, personal, l-am criticat adesea, la vremea aceea), dar care av├ónd un spirit liberal, a acceptat critica ╚Öi revenirea la rela╚Ťii civilizate. Asta fac lorzii! Nu se ├«ncr├ónceneaz─â, nu verbalizeaz─â vulgar, nu scuip─â, nu se ung pe obraz cu uleiul lango╚Öului ieftin, salut─â, nu ├«ntorc capul atunci c├ónd v─âd pe cineva care ├«i critic─â, au curajul cuv├óntului rostit. Mai mult, nu sunt obedien╚Ťi, nu pun capul ├«n p─âm├ónt atunci vorbe╚Öte ÔÇŁdomnul guruÔÇŁ al partidului, nu accept─â politicile umilitoare ca politici de partid, nu tac, spun lucrurilor pe nume. Tot ei, lorzii din PNL Timi╚Ö, nu se tem s─â-╚Öi dea demisia, s─â se retrag─â de pe liste electorale, nu se tem de ÔÇŁtovar─â╚Öul guruÔÇŁ, care de cele mai multe ori, ╚Ťip─â, face spume, mai face ╚Öi valuri (c├ónd poate), vorbe╚Öte f─âr─â oprire, nu are sim╚Ťul ridicolului, nici pe al realit─â╚Ťii! Asta este!

Ce mai fac, din p─âcate pentru noi, aleg─âtorii, lorzii? Las─â listele pline de mediocri, la╚Öi, ├«mp─âuna╚Ťi, umili, derbedei, golani. ├Än fa╚Ťa lor, domnul IL Caragiale apare ╚Öi se ├«ntreab─â: ÔÇŁEu cu cine votez?ÔÇŁ

(╚śi) ce mai fac lorzii? Deschid larg c├ómpul b─ât─âliei electorale, pentru c─â, la aceast─â or─â, ca ╚Öi acum patru ani, ├«n 2016, c├ónd o mul╚Ťime de liberali ╚Öi simpatizan╚Ťi liberali NU au votat la CJT lista PNL, pentru c─â era pe ea Popoviciu, a╚Öa ╚Öi acum…. Lista pe care se afl─â ├«nscris omul lui B─âsescu ╚Öi al Elenei Udrea nu va fi votat─â de mii ╚Öi mii de simpatizan╚Ťi liberali…

Deta╚Öarea lui Alin Nica este sobr─â, elegant─â, plin─â de ├«n╚Ťelesuri. A╚Ö traduce-o a╚Öa: ÔÇŁDomnule Robu, v─â rog s─â v─â sp─âla╚Ťi pe cap cu ea!ÔÇŁ Sp─âlarea capului are chiar ╚Öi o conota╚Ťie mistic─â, la care ╚Ťin: botezul. Conteaz─â cine ╚Öi unde face botezul? Cel bun sau cel r─âu???

M─â reg─âsesc ├«n dilema mea veche, personal─â, ca fiic─â a unui frunta╚Ö liberal din Banat, din nou, nu voi vota lista care l-ar duce pe Alin Popoviciu pe v├órfurile CJT. Timi╚Öul nostru merit─â mai mult respect. Nu pot vota un bi╚Öni╚Ťar de blugi, nici mincino╚Öi, nici turn─âtori!

Alin Nica, noul lord al PNL Timiș, are drumul său, sunt sigură!

Comentarii

comentarii