Acasă Actualitate Lucrările de reabilitare a clădirii Liceului Special Iris vor fi gata în...

Lucrările de reabilitare a clădirii Liceului Special Iris vor fi gata în câteva luni

DISTRIBUIȚI

Una dintre cele mai importante lucrări de construcții realizate la obiectivele aflate în administrarea Consiliului Județean Timiș, la șantierul de reabilitare a Liceului Teoretic Special „Iris” a evoluat excelent, constructorul realizând un avans considerabil în ultimele luni. Lucrarea este efectuată în proporție de peste 75%, constructorul dând asigurări că până la sfârșitul anului aceasta va ajunge la 90-95%, cu predarea obiectivului cel târziu în luna februarie a anului viitor.

Termosistemul este aproape complet, în prezent aplicându-se decorativa. S-a finalizat structura acoperișului, fiind aduse panourile fotovoltaice, cu o putere instalată de 100 de kW, pentru asigurarea de energie electrică și termică atât pentru clădire cât și pentru întreg complexul. S-a montat scara exterioară pentru evacuare în cazul unor situații de urgență și s-a instalat inclusiv liftul, exterior, deosebit de important pentru copiii cu dizabilități. Finisajele interioare sunt și ele în stadiu avansat. În ceea ce privește instalațiile, acestea sunt realizate în proporție de 90%.

Mansarda este și ea aproape finalizată. Vorbim de un spațiu suplimentar generos de 1000 mp ce va crește calitatea serviciilor educaționale.

Menținerea unui ritm bun pe șantier a fost posibilă deoarece instituția noastră a aplicat ordonanța 64/2022 privind ajustarea prețurilor, iar antreprenorul a achiziționat majoritatea materialelor de construcții pentru evitarea unor eventualele blocaje.

Comentarii

comentarii