Acasă Actualitate Lucrările la noul terminal al Aeroportului Timișoara avansează cu rapiditate. Va fi...

Lucrările la noul terminal al Aeroportului Timișoara avansează cu rapiditate. Va fi gata până în decembrie – video

DISTRIBUIȚI

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, cel care a dat simbolic startul lucrărilor terminalului de plecări curse externe, în noiembrie 2022, a dorit să vadă cum decurg lucrările pe șantier. Astfel, în timp ce elicopterul cu care a plecat de la București într-un periplu pe șantierele patriei era alimentat, Grindeanu a vizitat șantierul.

“Am văzut terminalul, sunt undeva la 50 la sută. Își mențin ritmul de a termina până la sfârșitul anului”, a declarat Sorin Grindeanu. 

Contractul are o valoare de peste 184 de milioane de lei (jumătate din fonduri europene) și a fost atribuit constructorului SC Concelex SRL din Bucureşti. Termenul de finalizare este 31 decembrie 2023.

“Constructorul a promis că va termina până la sfârșitul anului. Dacă structura este gata, acoperișul e făcut și e închisă fațada, ceea ce se întâmplă acum, la interioare vor putea lucra în trei schimburi. Astfel vor putea să termine în timp util. Ne-au asigurat că la sfârșitul lui decembrie terminalul va fi gata. Partea cea mai grea s-a făcut deja. Acum se închide, se pun fațadele, urmează sticle și interioarele”, a declarat Daniel Stamatovici, directorul Aeroportului Timișoara.

Noul terminal va avea o suprafaţă construită de 12.000 metri pătrați, șase filtre de securitate, opt porți de îmbarcare, 18 ghişee check-in şi șase porţi de scanare automată a documentelor.

Va avea, de asemenea, numeroase spații comerciale, restaurante și cafenele.

“Avantajul cel mai mare va fi confortul. Trecem la o clasă superioară de confort, care permite o așteptare mai plăcută, o experiență mai plăcută în timpul călătoriei”, a mai spus Daniel Stamatovici.

Actualul terminal de curse externe va fi transformat într-o autogară.

Comentarii

comentarii