Acasă Actualitate Lucrările la Sala Polivalentă a Timișoarei ar urma să înceapă anul viitor

Lucrările la Sala Polivalentă a Timișoarei ar urma să înceapă anul viitor

537
DISTRIBUIȚI

La București, în urma discuțiilor purtate la Compania Națională de Investiții de Alin Nica, au fost decise variantele studiilor de prefezabilitate cu care se va merge înainte pentru ridicarea noii Săli Polivalente a Timișoarei. Au fost patru, au rămas două, urmează în prima parte a anului viitor, iar până la finalul lui 2021 se va stabili proiectantul și constructorul, a anunțat președintele CJ Timiș.

”Se preconizează ca studiul de fezabilitate să dureze până în trimestrul doi al anului viitor, apoi să se treacă la licitația pentru proiectare și execuție. Sperăm ca până la toamnă să avem selectat un constructor pentru acest obiectiv foarte important de investiți”, a anunțat Alin Nica.

Conform acestuia, au fost selectate să meargă mai departe două variante ale studiului de fezabilitate dintre patru prezentate. Acestea urmează să intre în dezbaterea comisiei economice. Ambele variante includ și realizarea de spații de cazare, de servicii și comerciale.

La stadionul de 35.000 de locuri situația e mai rămasă în urmă, dar proiectul va trebui să includă și acces pentru vehicule de mari dimensiuni, pentru că incinta va găzdui și alte evenimente. De asemenea, s-a cerut și o suprafață de protecție pentru gazon. Tot pentru a se proteja gazonul, a fost decisă varianta fără acoperiș a stadionului, aceasta pentru că gazonul se poate dezvolta normal, nu mai este nevoie de instalație de ultraviolete pentru creștere. De asemenea, costurile de operare sunt mai scăzute.

Aceste costuri mai scăzute sunt cerute pentru ca operarea să fie cedată, la pachet, atât pentru stadion, dar și pentru sală, către o firmă de specialitate din străinătate.
”Solicitarea a fost ca proiectanții să gândească costuri de operare mici, ca să găsim un operator extern pentru ambele. În străinătate sunt cei mai buni operatori. Exemplele din România nu sunt de natură să arate că avem succes în acest sens”, a spus Nica.4 Valoarea estimată pentru lucrările de la stadion sunt de 110 milioane de euro, la proiectare urmează să se stabilească costul efectiv.

Comentarii

comentarii