Acasă Actualitate „Lucrurile merg tot mai prost în România”

„Lucrurile merg tot mai prost în România”

DISTRIBUIȚI

Spune primarul Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, explicând că bugetul Timişoarei va fi rectificat lunar
Primarul Timişoarei şi preşedintele Comitetului Naţional de Conducere al PNŢCD, Gheorghe Ciuhandu, acuză actuala guvernare pentru situaţia tot mai cenuşie în care, susţine acesta, se adânceşte România. „După şase luni de zile, este un dezastru total, pe care guvernarea actuală ar trebui să şi-l asume”, spune Ciuhandu, indignat de faptul că „la nivel central, politicienii se dau în stambă în permanenţă”. Conform aceluiaşi Ciuhandu, mai există puţine domenii care să nu fi avut încă de suferit, deoarece planul politic e compromis, nemaiavând credibilitate, cel social merge în jos, şomajul crescând, economia nu mai merge defel, iar în plan administrativ se resimte puternic lipsa banilor, rezultatul fiind un blocaj, care va avea repercusiuni, în final, tot asupra contribuabilului. „După mai bine de jumătate de an, nu există niciun fel de concept politic, nicio realizare. Un singur lucru merge înainte: bătaia pe ciolan. (…) Din punctul de vedere al PNŢCD, la nivelul guvernării, aşteptările nu pot fi optimiste. Lipsa viziunii politice e mascată doar de lupta pentru poziţii”, spune Ciuhandu, şocat de faptul că s-a ajuns până la nivelul de a selecta pe criterii politice copiii care merg în tabere gratuite oferite micuţilor ce provin din familii necăjite. „Ceea ce s-a întâmplat în cazul taberelor este o ruşine naţională şi o chestiune incalificabilă. Este o chestiune care contravine oricăror principii europene, iar cei care le practică se descalifică singuri şi bine ar fi ca şi electoratul să-i descalifice”, a declarat Gheorghe Ciuhandu.

„Avem şi în Timişoara probleme cu plăţile”

Deşi situaţia financiară a Timişoarei părea să fie mult mai bună decât a altor localităţi din ţară, şi aici au apărut primele semne că un blocaj financiar pare iminent. „Avem probleme şi în Timişoara de a efectua unele plăţi. Veniturile statului nu se realizează, iar lucrurile trenează, trezoreria aflându-se în imposibilitate de a face unele plăţi. Se poate intra într-o criză de lichidităţi şi multe societăţi vor avea probleme”, spune primarul Timişoarei. „Este o situaţie foarte grea. Mi-am propus să fac rectificări bugetare lunar”, mărturiseşte Ciuhandu, decis să urmărească pas cu pas investiţiile realizate la nivelul direcţiilor din primărie. „Celor care nu au realizări, fără niciun pardon, le vom lua banii şi îi vom trece la o altă direcţie. Vom face evaluări lunare”, mai spune Ciuhandu.
„Ţoape şi persoane fără calificare ajung în Parlamentul European”

Preşedintele PNŢCD Timiş se arată profund nemulţumit şi de faptul că „ţoape şi persoane fără calificarea necesară ajung în Parlamentul European”. „Persoane contestate în propria ţară ajung să reprezinte România în Parlamentul European. Cei de acolo au avut decenţa de a nu ne ironiza până acum, dar din toamnă, sunt convins că acest lucru se va întâmpla. Populaţia poate şi ar trebui să schimbe macazul prin vot, pentru că altfel ne vom pierde şi ultima brumă de credibilitate, obţinută prin intrarea în NATO şi UE”, crede Ciuhandu.

Congres în PNŢCD

Cât priveşte situţia PNŢCD-ului, scindat în două grupări după neînţelegeri interne, care au ajuns să fie rezolvate în instanţă, Ciuhandu crede că soluţia este organizarea unui congres. Unul democratic însă, spune preşedintele PNŢCD Timiş, la care să nu existe restricţii de participare, organizatorii să fie imparţiali, pentru a alege o conducere cu adevărat reprezentativă a partidului. „Dorim un congres fără restricţii de participare. Fără să se tragă sfori pentru păstrarea la conducere a lui Miluţ şi a acoliţilor săi”, spune Ciuhandu, opinând că PNŢCD, nefiind implicat în „mizeriile petrecute în ultimii nouă ani”, are în faţă o mare şansă.

Comentarii

comentarii