Acasă Actualitate Ludovic Orban i-ar fi cerut lui Ben Oni Ardelean să fie mai...

Ludovic Orban i-ar fi cerut lui Ben Oni Ardelean să fie mai „cumpătat” în criticile aduse ministrului Vlad Voiculescu. „Avem nevoie de coeziune în coaliție. Răspunderea politică aparține USR PLUS”

DISTRIBUIȚI

Ben Oni Ardelean

Poziția deputatului Ben Oni Ardelean, de a-i cere demisia ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, ar fi dus la discuții în contradictoriu în ședința Biroului Executiv al PNL, scrie Digi24. Președintele PNL, Ludovic Orban, le-ar fi cerut colegilor săi să fie cumpătați în declarații, punctul de vedere al lui Ardelean fiind împărtășit și de Marian Petrache.

„Cer demisia ministrului Sănătății, nu putem accepta ce s-a întâmplat. PNL trebuie să se delimiteze radical de Voiculescu. Cei de la USR PLUS fac jocuri de imagine. Premierul ar trebui să facă mai repede evaluarea miniștrilor.”, ar fi spus în cadrul întâlnirii Ben Oni Ardelean, vicepreședinte PNL, potrivit Digi24.

„Am 100 de motive să critic, o sută, dar coaliția trebuie să funcționeze, răspunderea politică pentru Voiculescu aparține USR PLUS. Avem nevoie de coeziune în coaliție, pentru că avem nevoie să treacă TVR, Radio, CNA, să treacă negocierea pe PNRR. Nu ne putem face de râs. Vă rog frumos să fim mai cumpătați în declarații. Remanierea e decizia premierului, el o face”, ar fi răspuns Orban, potrivit aceleiași surse.

Criticile liberalilor la adresa ministrului ar fi pornit de la scandalul mediatic provocat de evacuarea de urgență, desfășurată în noaptea de vineri noapte, la Spitalul Foișor din capitală. Rareș Bogdan, mai notează Digi24, ar fi cerut să se afle cum se împarte, de fapt, vina pentru această situație între ministrul Voiculescu, secretarii de stat Andreea Moldovan și Raed Arafat, primarul Nicușor Dan și managerul spitalului.

Reamintim, deputatul Ben Oni Ardelean cerea încă de sâmbătă măsuri în cazul ministrului Vlad Voiculescu, după evenimentul de la Spitalul Foișor. „Semnalez de câteva luni bune derapajele, stângăciile şi atitudinea acestui ministru. Din păcate, nu am avut parte de revizuiri ale strategiei, gândirii, comunicării sau creării de proceduri. Este clar pentru toată lumea că domnul Voiculescu este depăşit de situaţie, iar astfel vom face un bine atât lui, cât şi pacienţilor din România. Ministerul Sănătăţii are nevoie de un ministru competent la cârma sa. Să-l găsim urgent”, a scris, pe Facebook, deputatul.

În urma ședinței, Ben Oni Ardelean a venit și cu o postare pe Facebook, în care amintește confirmă că a cerut, încă o dată, ca premierul Florin Cîțu să-l demită pe Vlad Voiculescu, dar amintește și că ministrului de Interne, Lucian Bode, i-a cerut demisia prefectului de Timiș. Despre Voiculescu, sâmbătă, Ardelean nota, tot pe rețelele de socializare, că este „depăşit de situaţie”. În legătură cu prefectul, deputatul și-a adoptat poziția după ce Corpul de Control al ministrului Afacerilor Interne și-a prezentat concluziile în legătură cu „descinderea” Anei Munteanu la restaurantul unui hotel, desfășurată pe 20 martie.

Textul postării de luni a deputatului:

„În urmă cu câteva minute, în cadrul BPN, am ridicat două probleme extrem de grave petrecute în ultima perioadă și am solicitat luarea unor măsuri imediate, astfel:

  1. Premierului Florin Cîțu i-am solicitat demiterea de urgență a domnului Vlad Voiculescu din fruntea Ministerului Sănătății. Gestionarea pandemiei și încrederea populației în măsurile impuse de Guvernul României nu mai pot fi puse în pericol de un ministru iresponsabil, ascuns în spatele unor birouri închise;
  2. Ministrului Lucian Bode i-am solicitat demiterea Prefectului Județului Timiș, Zoltan Nemeth, pentru abuzul în funcție orchestrat de acesta, în cazul “flagrantului” consilierei Ana Munteanu. Orice semnal de revenire la vechile metehne comuniste trebuie eradicat imediat!

Urmează zile pline de dezbateri- gherila de partid e în alertă maximă, pregătită în fața calculatoarelor să își apere șeful, călcându-i în picioare pe toți cei care nu sunt pe aceeași lungime de undă cu el- însă, vă promit ca nu mă voi lăsa intimidat vreodată și voi continua să fiu la fel de ferm pe poziții, taxând orice fel de derapaj grosolan. Ținem aproape! Dumnezeu să binecuvânteze România”.

Comentarii

comentarii