Acasă Politica Ludovic Orban ”l-a urechiat” pe Nicolae Robu: ”Nu trebuie să ajungi într-o...

Ludovic Orban ”l-a urechiat” pe Nicolae Robu: ”Nu trebuie să ajungi într-o dispută cu mass-media”

1354
DISTRIBUIȚI

După ieşirile mai furtunoase ale primarului Nicolae Robu la adresa presei locale – în urma cărora a intrat într-un embargo al mass-media -, adevăraţii ziarişti timişoreni au avut ocazia să afle direct de la preşedintele PNL Ludovic Orban, cam care e relaţia dintre o persoană publică şi mass-media.

Presa l-a întrebat pe Ludovic Orban cum comentează „ieşirile” primarului Nicolae Robu la adresa presei, dar şeful partidului nu a putut răspunde, pentru că „microfonul” a fost luat direct de Nicolae Robu: „Nu am nimic cu presa. Am spus toate acele cuvinte la adresa unor persoane pe care nu le consider jurnalişti şi de care ar trebui să fie în primul rând deranjaţi jurnaliştii adevăraţi. Fiecare se autoclasifică”.

Ludovic Orban a mărturisit  că nu poate spune decât părerea sa: „Am lucrat şi eu în presă pe la începuturile democraţiei; în ’90-’91 am lucrat la ziarul Viitorul Românesc. Ca atare, în momentul în care am intrat în politică am privit relaţia cu breasla jurnalistică dintr-o perspectivă puţin diferită faţă de alţii şi eu am înţeles un lucru foarte simplu: niciodată nu trebuie să ajungi într-o dispută cu mass-media, că cele mai multe conflicte se nasc dintr-o lipsă de comunicare, că pentru un om care este în viaţa publică, mass-media este mijlocul principal prin care comunică cu cetăţenii şi că un om politic, care este în viaţa publică, trebuie să fie permanent deschis comunicării cu jurnaliştii. Şi ăsta e felul meu de a fi”, a spus Orban.

Asemeni unui şcolar din clasele primare, Nicolae Robu s-a apărat: „Exact aşa fac, domnule preşedinte. Dacă îi puneţi să ridice mâna cei care au avut probleme cu mine, sunt foarte puţini de aici. Noi suntem oameni relaxaţi, dar trebuie să mai punem la punct nişte lucruri. Respect presa, pe jurnalişti, dar unele persoane,

nici nu le-am văzut aici niciodată, nu sunt jurnalişti, după părerea mea. Când vii şi transmiţi către cetăţeni fabulaţii ale minţii tale şi nu culegi informaţia de acolo de unde ea se produce, ce pretenţie de jurnalist ai? Vă respect, sunteţi prezenţi aici, de multe ori m-aţi criticat, nu aţi primit nicio replică negativă din partea mea în urma criticilor pe care mi le-aţi adus, v-am invitat de fiecare dată la conferinţele mele de presă, nu există nicio acreditare, oricine poate veni de două ori pe săptămână la conferinţele de presă. Ce pot face mai mult de atât?”, a explicat Robu.

Comentarii

comentarii