Acasă Actualitate Lugojenii s-au bucurat de miracolul Învierii

Lugojenii s-au bucurat de miracolul Învierii

DISTRIBUIȚI

Numeroşi lugojeni au participat la cea mai mare sărbătoare a creştinătăţii – Învierea Domnului. Încă de la ora 23, lăcaşurile de cult au fost pline în aşteptarea mesajului sfânt: Hristos a înviat! La Catedrala Greco-Catolică  „Pogorârea Sfântului Spirit” serviciul divin a început, conform tradiţiei, cu luarea Epitafului. Episcopul Diecezei de Lugoj, PS Alexandru Mesian a îndemnat mulţimea să ia Lumină. După înconjurarea Catedralei, slujba de Înviere a continuat în prezenţa câtorva sute de credincioşi. Serviciul divin a fost oficiat de PS Alexandru Mesian împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, din rândul căruia au făcut parte vicarul general Angelo Pop, protopopul Teodor Baba şi protopopul onorific Ioan Pop, răspunsurile liturgice fiind date de corul catedralei, dirijat de prof. Olimpia Drăgan.
Cea mai mare afluenţă de credincioşi a fost înregistrată însă la Biserica Ortodoxă „Adormirea Maicii Domnului”, din centrul municipiului, unde au fost prezenţi circa două mii de lugojeni pentru a lua Lumina Învierii.
Lugojenii, adunaţi în Piaţa Victoriei, în jurul lăcaşului de cult, au urmărit şi au ascultat slujba divină cu evlavie, smerenie şi lumânări aprinse până spre dimineaţă, când, purtând în mâini Lumina, s-au îndreptat spre casele lor pentru a duce vestea cea mare: Hristos a înviat!”.

Comentarii

comentarii