Acasă Actualitate Lugojul va avea o minicentură din drumuri județene, pe modelul Timișoarei

Lugojul va avea o minicentură din drumuri județene, pe modelul Timișoarei

DISTRIBUIȚI

Consiliul Județean Timiș are în plan realizarea unei minicenturi prin refacerea drumurilor comunale, pe care le preia în administrare, pentru Lugoj, pe modelul celei de la Timișoara. Urmează preluarea unui prim asemenea drum. În paralel se vor finaliza și lucrările la drumurile de la Timișoara.

Lugojul beneficiază de o centură de ocolire pe o parte, în zona de vest, iar Consiliul Județean Timiș dorește să facă, pe modelul Timișoarei, cu ajutorul drumurilor comunale, preluate în administrare de CJT.

”Continuăm minicentura Timișoarei și vrem să facem și la una a Lugojului, în partea de vest, iar în partea de est nu găsim o posibilitate eficientă de ocolire a celui de al doilea municipiu al județului. Avem deja câteva idei de a construi această centură folosind drumurile comunale de acolo, folosind drumurile dintre comunele periurbane ale Lugojului. Primul exemplu este preluarea la CJ a drumului dintre Coșteiu și Jabăr, am discutat cu primarii, ambele primării sunt de acord cu predarea”, a spus Alin Nica.

Nici minicentura Timișoarei nu va fi uitată, se finalizează unele porțiuni de asemenea drumuri comunale preluate, dar vor și trecute în administrarea județului și altele, între comunele din zona de nord, pentru a se realiza o rețea de drumuri completă în jurul municipiului.

”Anul acesta ne dorim să dăm în folosință o porțiune dintre DN 6 și Săcălaz. Mai avem prevăzută realizarea unui pod peste Bega Veche și atunci tot drumul poate fi pus în funcțiune. Vom începe execuția pe drumul Șag – Sânmihaiu Român și, în același timp, pe porțiunea Moșnița Veche – Moșnița Nouă – Urseni – Giroc. În paralel, vom lucra și la preluarea altor drumuri din zona de nord a municipiului Timișoara, de la localitățile Sânandrei, Giarmata, Pișchia și Remetea, respectiv Recaș, astfel încât să avem această pseudocentură, care va asigura și asigură parțial mobilitatea autovehiculelor de mic tonaj”, a mai subliniat Nica.

Comentarii

comentarii