Acasă Actualitate Lumina de la Mormântul Sfânt din Ierusalim a ajuns în România

Lumina de la Mormântul Sfânt din Ierusalim a ajuns în România

523
DISTRIBUIȚI

lumina de la sfantul mormant a ajunsCredincioşii prezenţi la Catedrala Mitropolitană Timişoara, la Slujba de Înviere, vor putea primi Lumina Sfântă, adusă din Bucureşti cu avionul.

Sâmbătă, 4 mai, în jurul orei 19.40, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, o delegaţie a Patriarhiei Române condusă de către Preasfinţitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, a adus în România Lumina Sfântă de la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim cu un avion special. Avionul a aterizat pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă din București, iar în salonul oficial al aeroportului s-au aflat delegați ai Protoieriile din Arhiepiscopia Bucureştilor şi ai altor eparhii ale Patriarhiei Române din sudul ţării pentru a primi Lumina Sfântă şi a o oferi preoţilor şi credincioşilor.

„Cu binecuvântarea și purtarea de grijă a Părintelui Patriarh Daniel, delegația Patriarhiei Române s-a deplasat în cetatea sfântă, în Ierusalim, pentru a aduce și anul acesta Sfânta Lumină. Este al V-lea an consecutiv când Sfânta Lumină este adusă în București și de aici pleacă în toată țara. Sfânta Lumină s-a coborât astăzi la or 14:20”, a precizat Preasfințitul Părinte Varsanufie, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Lumina Sfântă va fi oferită la slujba de Înviere (ora 24.00) de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel clerului şi credincioşilor prezenţi la Catedrala Patriarhală. De la Aeroportul Internaţional Henri Coandă, Lumina Sfântă de la Ierusalim este dusă cu trei avioane de mici dimensiuni la Suceava, Satu-Mare (cu escală în municipiul Cluj-Napoca). De asemenea, Lumina Sfântă va ajunge şi la Timişoara, iar credincioşii prezenţi la Catedrala Mitropolitană vor putea să o primească la Slujba de Înviere, de la ora 00.00.  

Comentarii

comentarii