Acasă Actualitate Lumina Sfântă de la Mormântul lui Iisus Hristos a ajuns la Timișoara

Lumina Sfântă de la Mormântul lui Iisus Hristos a ajuns la Timișoara

DISTRIBUIȚI

Lumina Sfântă de la biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim a fost adusă în România, sâmbătă seara, cu un avion special, de o delegaţie a Patriarhiei Române. De la Bucureşti, un avion privat a transportat Lumina la Timişoara. 

Lumina a fost preluată de la piloți de episcopul vicar al Arhiepiscopiei Timişoara.  

Pe aeroport au venit delegaţii ale bisericilor din Arad, Caras-Severin sau Hunedoara, dar de la Vârșeț, din Serbia.  

„Este deja o tradiție, de câte ori ajunge Lumina Sfântă de la Ierusalim la Timișoara, noi venim aici, la aeroport, de unde ducem mai departe Lumina către frații noștri ortodocși români dar și sârbi. În fiecare an, noi ducem Lumina și fraților ortodocși sârbi. Am înțeles că este o aeronavă care a dus lumina de la Ierusalim și la Belgrad, dar noi suntem mult mai aproape de Timișoara și le dăm și fraților sârbi. În această seară, la slujba de Înviere de la Biserica Ortodoxă Română de la Vârșeț sunt așteptați peste o mie de persoane”, a spus preotul Andrei, de la Catedrala Episcopală din Vârșeț.  

În Salonul Oficial au fost prezenți subprefectul Sorin Ionescu cât și Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.  

„Suntem aici să primim acest simbol al Învierii și pentru a ne asigura că va ajunge la toate comunitățile creștin ortodoxe din Timiș, Caraș-Severin și din alte părți. Meritul aparține Mitropoliei Banatului, noi, autoritățile locale asigurăm tot sprijinul logistic astfel încât toate lucrurile să se desfășoare în deplină siguranță. După ce ne asigurăm că totul este în regulă, împreună cu familia voi merge la Înviere”, a spus Sorin Ionescu.  

 „Este un moment unic, dar pe care îl retrăim an de an. E un paradox, dar Lumina Sfântă simbolizează resurecția, învierea, renașterea, a tot ceea ce este bun în noi. E acel moment din an în care ne regăsim pe noi înșine prin Isus Hristos, care ne amintește de fiecare dată că a murit pentru noi, un sacrificiu pe care nu știu câți dintre noi ar fi capabil să-l facă pentru alții”, a declarat Alin Nica.  

Paisie Lugojanul a plecat spre Catedrala Mitropolitană, unde, la ora 24.00, va începe slujba ţinută de mitropolitul Ioan Selejan.   

Comentarii

comentarii