Acasă Actualitate Luminiţa Ţundrea – avocata “stăpână” pe secretele unei afaceri de succes

Luminiţa Ţundrea – avocata “stăpână” pe secretele unei afaceri de succes

DISTRIBUIȚI

Luminita TundreaO generaţie de excepţie. Şansă şi ambiţie fără margini. Puterea de a trece peste prejudecăţile celor din jur. O carieră începută fulminant şi un vis care avea să devină realitate mai repede decât credeau toţi. Este povestea uneia dintre cele mai de succes avocate din Timişoara. Luminiţa Ţundrea îşi aminteşte că de când era mică şi-a dorit să ajungă avocată. Pe atunci nu ştia nici de consultanţă comercială, nici de dreptul de proprietate intelectuală şi nici măcar de regimul taxelor sau impozitelor. Acum este expertă în aceste domenii. Cabinetul său de avocatură – “Ţundrea şi Asociaţii”, situat chiar la doi paşi de tribunal, în Piaţa Unirii, se ocupă cu preponderenţă de “avocatura de business”. În ciuda crizei economice, sediul de avocatură este un adevărat furnicar, în care zilnic intră şi ies zeci de clienţi. Intră tăcuţi şi îngânduraţi şi majoritatea ies cu feţele luminoase şi zâmbetul pe buze. Există o soluţie salvatoare şi pentru ei…

“Un om care îşi lasă viaţa în mâna ta trebuie să ştie tot adevărul”

Colegă de an, la Facultatea de Drept din Bucureşti, cu actualul ministru al Justiţiei, Cătălin Predoiu, Luminiţa Ţundrea s-a impus rapid în faţa judecătorilor şi a câştigat respectul colegilor de barou. Blonda cochetă, mereu cu zâmbetul pe buze nu a fost însă întotdeauna cunoscutul avocat Luminiţa Ţundrea. “A fost greu, la început. Greu să îţi asumi un caz, care trebuie dus la capăt, în care clientul îşi încredinţează averea, afacerea, uneori chiar viaţa în mâinile tale. Am înţeles repede că aceşti oameni merită să ştie adevărul absolut. Nu poţi să fii incorect cu clienţii, trebuie să le prezinţi toate faţetele problemei”. La început au fost emoţiile. Emoţii care veneau logic când trebuia să vorbeşti cât mai clar şi mai concis cu putinţă în faţa unei săli arhipline, în faţa clienţilor, a părţii adverse, dar mai ales în mijlocul unor cazuri pe muchie de cuţit.

Butoanele din… mintea judecătorilor

Oricâtă carte ar şti un avocat, oricât de bine ar şti să interpreteze legile, oricâte chichiţe ar reuşi să găsească în cazurile cu adevărat grele, un avocat este mort din start dacă nu are curaj oratoric. La facultate, în anii de practică juridică şi mai apoi în cariera didactică, Luminiţa Ţundrea şi-a clădit pas cu pas… curajul oratoric. Şi să găsească… butoanele speciale din mintea judecătorilor, adesea plictisiţi şi indiferenţi. “Am învăţat că cel mai important lucru este să fii convingător. Să găseşti acele butoane speciale din mintea judecătorilor, pe care mai apoi să reuşeşti să le declanşezi prin argumentaţia ta”, povesteşte Luminiţa Ţundrea. Nu farmecul debordant şi nici zâmbetul plăcut nu au impus-o în faţa magistraţilor. A devenit expertă în Dreptul Muncii şi Dreptul Comercial. A câştigat nenumărate procese în aceste domenii şi a scos două cărţi pe aceste teme vaste.

Avocatură în patru limbi…

Limbile străine nu vor face niciodată un avocat mai bun, pot însă să te transforme într-un avocat mult mai practic şi cu mult mai mulţi clienţi. În birourile firmei de avocatură “Ţundrea şi Asociaţii” se vorbeşte cursiv în patru limbi. Luminiţa stăpâneşte foarte bine limbile engleză, franceză şi italiană. Mai multe mari firme străine au apelat, de-a lungul timpului, la avocata timişoreancă şi la asociaţii ei: Alina Pintea, Cosmin Ciovică, Cristina Simulescu  şi Vlad Haidău. “Activitatea noastră vizează, în special, legislaţia privind societăţile comerciale, problematica legată de Codul Muncii şi legile privind angajarea, dreptul de proprietate intelectuală şi reglementări privind regimul de taxe şi impozite. În aceste domenii, firma noastră are o experienţă de 13 ani”. Ca un fapt inedit, firma de avocatură condusă de Luminiţa Ţundrea oferă servicii de arhivă electronică. Lucru extrem de important, având în vedere că pentru înscrierea în arhivă a contractelor de garanţie se asigură garantarea executării obligaţiilor cu bunuri ale debitorilor, conferind creditorului prioritatea la executarea silită.

Acte caritabile pe filiera Rotary…

Dincolo de cariera de avocat, Luminiţa Ţundrea are un suflet mare. Deschis către nevoile celor cărora destinul le-a oferit prea puţine şanse. Avocata din Timişoara este membru fondator al Rotary Club Cetate Timişoara, club prin intermediul căruia a reuşit să sprijine zeci de proiecte caritabile. “Rotary este un mod de viaţă. Apartenenţa la mişcarea rotariană îţi dă forţă şi putere. De-a lungul timpului, am pus umărul la multe acţiuni caritabile. Îmi amintesc acum cu drag de proiectul de refacere a casei de bătrâni din Comloş şi de zecile de burse şi sponsorizări pentru tineri care meritau mai mult de la viaţă”. Ultimul proiect în care este implicat activ Clubul Rotary Cetate este colaborarea cu Asociaţia Oncomed, pentru realizarea unei clinici speciale de tratare a bolnavilor cu cancer. Dacă totul va merge după plan, Timişoara ar putea avea prima clinică din ţară unde bolnavii de cancer sunt consultaţi gratuit. Visul Luminiţei este acum să intre în politică. A văzut prea mulţi politicieni cu nume care îşi dau în petec, fac acte necugetate şi mint fără să clipească. Ea doreşte cu totul altceva. Să facă o politică corectă, o politică fără minciuni şi făţărnicii, centrată doar pe oameni.

Comentarii

comentarii