Acasă Administraţie Luminiţa Căldăraş, de la Fundaţia „Pentru Voi” Timişoara, apără drepturile persoanelor cu...

Luminiţa Căldăraş, de la Fundaţia „Pentru Voi” Timişoara, apără drepturile persoanelor cu dizabilităţi la nivel mondial

484
DISTRIBUIȚI

luminita caldaras de la pentru voiiPână în 26 iulie, 85 autoreprezentanţi ai Fundaţiei „Pentru Voi” Timişoara participă la mai multe şcoli de vară, la Poieni Strâmbu, în scopul dezvoltării într-un cadru informal a abilităţilor de viaţă independentă. De 18 ani, grupul de autoreprezentanţi „Diferiţi, dar împreună” al Fundaţiei „Pentru Voi” Timişoara învaţă să-şi cunoască şi să-şi apere drepturile.

În acest context, pentru prima dată, un grup de 8 autoreprezentanţi ai Fundaţiei „Pentru Voi” au avut un seminar la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Găvojdia, împreună cu beneficiarii centrului. Participanţii şi-au împărtăşit experienţa şi au învăţat cum să facă alegeri în viaţă şi să îşi pledeze cauza. Evenimentul a avut loc în cadrul unui proiect co-finanţat printr-un grant din partea Elveţiei, prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru Uniunea Europeană Extinsă.

De asemenea, Forumul European al persoanelor cu dizabilităţi – cea mai mare organizaţie nonguvernamentală pe plan mondial care apără drepturile a peste 80 de milioane de cetăţeni europeni cu dizabilităţi şi ale cărui membre sunt exclusiv persoane cu dizabilităţi – a organizat la Madrid o întălnire a comisiei de femei, în care este membră şi Luminiţa Căldăraş, autoreprezentantă de la Fundaţia „Pentru Voi” Timişoara şi membră a boardului Platformei Europene a Autoreprezentanţilor. Luminiţa Căldăraş este persoana cu dizabilităţi din Romania care este membră a acestei comisii. Ea a susţinut drepturile persoanelor cu dizabilităţi intelectuale din Europa.

Luminiţa Căldăraş este o tânără cu dizabilităţi intelectuale, de 34 ani, a cărei viaţă a început sub semnul sărăciei şi abandonului şi a continuat pe străzile Bucureştiului şi în diverse cămine spital. Acum e cetăţean cu drepturi depline, numită în octombrie 2013 membru în conducerea Platformei Europene a Autoreprezentanţilor (EPSA). Ea îi sprijină pe colegii ei din instituţii să devină la rândul lor autoreprezentanţi care îşi cunosc drepturile şi luptă pentru ele.

„Fundaţia Pentru Voi este mândră de activitatea autoreprezentanţilor noştri şi de succesele lor pe plan internaţional. Credem cu tărie că ei sunt cei mai buni avocaţi ai cauzei lor, capabili să determine schimbarea în societate pe care ne-o dorim şi pentru care milităm de 18 ani şi care să redea demnitatea persoanelor cu dizabilitati intelectuale”, a declarat Laila Onu, director executiv al Fundaţiei „Pentru Voi”.

Comentarii

comentarii