Acasă Actualitate Lunca Urbană Bega

Lunca Urbană Bega

DISTRIBUIȚI

La Centrul de Proiecte al Primăriei Timișoara, a avut loc prezentarea rezultatelor cercetărilor desfășurate în cadrul proiectului „Lunca Urbană Bega”, desfășurat de Fundația Aquademica,  în parteneriat cu Universitatea de Vest din Timișoara  și Primăria Municipiului Timișoara.

Au participat pe lângă specialiștii care au luat parte la  proiect reprezentanții tuturor instituțiilor implicate în gestionarea canalului Bega, iar discuțiile purtate pe marginea subiectelor abordate în cadrul prezentării au furnizat consistența și unitatea necesare pentru coagularea rezultatelor studiilor într-un întreg, care, sperăm, va fi gestionat în viitor de o echipă multi-disciplinară.

La eveniment a fost prezent și primarul Timișoarei, Dominic Fritz, care și-a arătat interesul pentru proiect și și-a manifestat disponibilitatea de a sprijini viitoarele inițiative care ar scoate la lumină această zonă valoroasă din punct de vedere ecologic, fără a-i zdruncina biodiversitatea și ecosistemele fragile. O contribuție la fel de activă a avut și directorul tehnic pe resurse de apă al Administrației Bazinale a Apelor Banat, Cătălin Nagy, care, printre altele, a salutat alternativele ecologice de folosire a bărcilor cu vâsle sau a caiacului pentru mici excursii pe Bega, și monitorizarea riguroasă a situațiilor în care nu se respectă legile referitoare la zonele naturale protejate.

„Lunca Urbană Bega este, din punctul nostru de vedere, doar începutul, primul pas într-o călătorie lungă în care îi invităm pe locuitorii Timișoarei. Prin măsuri clare, eficiente și riguros gândite, lunca aceasta poate să ne ofere, mulți ani de acum înainte, nouă, copiilor noștri și copiilor lor, o oază de liniște și verdeață în care ne putem retrage din tumultul orașului. Este, și trebuie să rămână, un loc ideal pentru contemplare, meditație, observare și învățare în comuniune cu natura, iar la asta putem contribui cu toții, dacă îi arătăm respectul cuvenit”, este mesajul organizatorilor.

Proiectul Lunca Urbană Bega este derulat de Fundația Aquademica, în parteneriat cu Universitatea de Vest din Timișoara și Primăria Municipiului Timișoara. Proiectul  este finanțat prin Fondul pentru un viitor mai bun în comunități Timiș. Fondul pentru un viitor mai bun în comunități  este un program coordonat la nivel național de Federația Fundațiile Comunitare din România – FFCR , finanțat de Lidl Romania  și implementat la nivel local de Fundația Comunitară Timișoara.

 

Comentarii

comentarii