Acasă Actualitate Luni, 2.151 de persoane s-au vaccinat împotriva COVID-19 în Timiș. Și de...

Luni, 2.151 de persoane s-au vaccinat împotriva COVID-19 în Timiș. Și de această dată, cei mai mulți au primit rapelul

172
DISTRIBUIȚI

Luni, 31 mai, în județul Timiș s-au vaccinat împotriva COVID-19 2.151 de persoane, un ritm asemănător cu cel al ultimelor zile, însă sensibil mai redus, aproximativ la jumătate, decât în urmă cu trei-patru săptămâni. Acest lucru se vede în mod special în numărul celor care primesc prima doză de vaccin, tot mai mic comparativ cu cel al persoanelor care fac rapelul.

Mai exact, în ultimele 24 de ore, la 1.325 de persoane le-a fost administrat rapelul, în timp ce doar 826 au primit prima doză. În această ultimă categorie intră inclusiv cei 420 care au primit Johnson&Johnson, administrat într-o singură doză. În rest, au fost administrate 1.557 de doze de Pfizer, 43 de Moderna și 131 de AstraZeneca. Cum este deja obișnuit, aproximativ 80% dintre persoane se prezintă în etapa a III-a de vaccinare, cea dedicată publicului larg.

În ceva mai bine de cinci luni de când a debutat campania de vaccinare, din 27 decembrie până pe 31 mai inclusiv, în Timiș au fost administrate 351.382 de doze vaccin împotriva virusului SARS-CoV-2. În total, 169.325 de persoane au finalizat schema de imunizare, adică fie au primit ambele doze de Pfizer, Moderna sau AstraZeneca, fie doar pe singura necesară de Johnson&Johnson.

Reacții adverse au apărut în 0,04% din totalul vaccinurilor făcute, mai exact în număr de 141. Patru au fost raportate în ultimele 24 de ore, fiind vorba de persoane care au prezentat cefalee, mialgii și astenie, toate remise.

„Vaccinarea este soluția optimă pentru imunizarea împotriva COVID-19, alături de celelalte obligații ce ne revin: respectarea regulilor şi a măsurilor igienico-sanitare (purtarea măştii, spălatul pe mâini şi distanţarea fizică)”, amintesc reprezentanții DSP Timiș.

Comentarii

comentarii