Acasă Cultura Lupta cu Îngerul, lansare la CJT! Gazdă, eurodeputata Maria Grapini

Lupta cu Îngerul, lansare la CJT! Gazdă, eurodeputata Maria Grapini

DISTRIBUIȚI

Eurodeputata Maria Grapini va fi gazda unui interesant eveniment cultural, în sala multifuncțională a Consiliului Județean Timiș, în data de 11 martie, de la ora 11.00.

Grapini a explicat: ”În calitate de gazda a evenimentului cultural – lansare de carte, va invit în 11 martie, la ora 11, la lansarea volumului de poezii Lupta cu Îngerul, a scriitorului, poetului, regizorului si scenografului Dan Stoica care va avea loc la sala multifuncțională a Consiliului Județean Timis, de pe bulevardul Revoluției nr.17 Timișoara”.

La rândul său Dan Stoica a subliniat următoarele:

”Sâmbătă pe 11 martie, pe la orele 11 ale dimineții am să prezint cititorilor, la Timișoara, noul volum de poezie „Lupta cu îngerul”. De ce poezie? Înecați în știri care mai de care mai cumplite doresc să ofer cuvinte care să spele fața și sufletul de rele.

De ce scriu despre ce are fiecare din noi mai de preț: Sufletul și Adevărul? Lumea e plină de vijelii și nori, are nevoie de frumos și un pic de magie să lase să intră primăvara, florile și speranța. De câte ori scriu o poezie, e ca și cum aș spune o rugăciune.

Vorbele sunt lăsate de Cel de Sus să sprijine în viață nu să sperie. Sunt un truditor care a pus uneltele jos după ce a ridicat un pod spre alți oameni. Sunteți bine veniți în sâmbăta care cade în 11 martie.

De ce public? Când punct unei cărți e ca și cum ar trebui să iau totul de la capăt. Viața merită trăită numai când simți că ești în stare să începi mai bine și mai frumos.

Nu am fost singur. M-au ajutat niște prieteni adevărați. Marta Cordea și Viorel Câmpean, doi cercetători într-ale cărții, din Satu Mare și nu în ultimul rând Maria Grapini care mă va fi alături la prezentarea cărții de la Timișoara. E un om pe care îl stimez și apreciez. E excepția, într-o lume politică atât de întunecat pestriță. Poate nu aduce primăvara dar ne face să sperăm la ea.

Nu știu de ce nu doresc să vorbesc despre mine ci despre ei, despre voi. Când scrii și publici o carte, ea e despre cititori și nu despre orgoliul autorului. Pe curând”, semnează Dan Stoica.

 

Comentarii

comentarii