Acasă Actualitate Maestrul POPA’S vrea dreptate! Cei de la teatrul „Auăleu”, dacă nu au...

Maestrul POPA’S vrea dreptate! Cei de la teatrul „Auăleu”, dacă nu au încălcat legea, nu au de ce să se teamă

DISTRIBUIȚI

M-aş lăsa dus de val, crede-mă, dacă nu aş şti, cu oareşce precizie, ce se petrece pe str. Oniţiu din Timişoara, vizând aşa-zisul „conflict ce degenerează… tocmai acum, în prag de 2023, când Timişoara devine Capitală Culturală Europeană”. O parte a presei a abordat, ce-i drept, cu părtinire, această situaţie, înduioşată, pare-se, de apelurile la pace din partea celor de dincolo de gardul ce-i desparte pe cei de la „Scârţ. Loc Lejer” (terasa cu zgomote) de proprietatea artistului vizual Ştefan Popa POPA’S.

Să ne înţelegem, spun cei de la teatrul „Auăleu”, să nu dorim moartea celuilalt şi alte asemenea tânguieli, în intenţia vădită de a îndupleca forurile locale şi centrale, precum şi opinia publică, să le ia apărarea, speculând faptul că maestrul POPA’S ar dori, nici mai mult, nici mai puţin, decât închiderea teatrului „Auăleu” şi a „Muzeului Consumatorului Comunist”. Nici vorbă de asemenea cerinţe absurde! De fapt, ei doresc să abată atenţia de la zgomotoşii de pe terasa din curtea vecină, strigându-şi durerea: Săriţi, vrea să ne desfiinţeze teatrul şi muzeul!

Măsurătoarea cu sonometrul, din curtea vecină, indica faptul că nivelul de zgomot depăşea limita de sus admisă de lege. Ei spun că măsurătoarea s-a făcut dintr-o altă curte, nu de la Ştefan Popa POPA’S, de parcă zgomotul ar vui doar într-o direcţie (!?), că nu se depăşeşte (cu prea mult) limita maximă, căci, ce să vezi şi să nu crezi?, numai vorbind doi oameni şi se atinge o asemenea valoare ridicată. Măi, să fie!

Sunt aduse în discuţie o serie de alte aspecte colaterale, din care să se înţeleagă, vezi doamne, că maestrul POPA’S ar fi procedat la fel şi cu restaurantul „Casa Bunicii”, situat în partea cealaltă, tot în vecinătatea sa. La fel, zgomote, la fel, invective, cum că nu ne lasă să trăim şi alte baliverne de soiul acesta. Respectivii funcţionau fără autorizaţie din partea Primăriei, ca să înţelegeţi pe cine jelesc dumnealor.

Aceeaşi Primărie a prelungit autorizaţia celor trei unităţi – teatru, muzeu, terasă – fără a fi avut acordul de vecinătate. Unde mai pui că nici locuri de parcare nu au?

Această confruntare face obiectul unui dosar la Judecătoria Timişoara, având al doilea termen fixat pentru joi, 8 decembrie a.c. Răspunderea nu e colectivă, aşa cum doresc ei, încercând să câştige de partea lor Primăria, Ministerul Culturii, U.N.I.T.E.R., opinia publică în această „confruntare”; în fapt, o încercare disperată de a ieşi basma curată din această situaţie. Dacă nu au încălcat legea, nu au de ce să se teamă. Ceea ce era de demonstrat. 

Comentarii

comentarii