Acasă Actualitate Mafia imobiliară din Timişoara vrea să arunce pe o bătrână în stradă

Mafia imobiliară din Timişoara vrea să arunce pe o bătrână în stradă

230
DISTRIBUIȚI

“Pacientă la a doua internare în spitalul nostru. Vine prin transfer de la Clinica Psihiatrică Timişoara. Debutul bolii, în 2004. Tabloul psihologic la internare: nelinişte psihomotorie, bună dispoziţie nejustificată, exapansivitate, infatigabilitate, nevoie scăzută de somn, cenzor moral scăzut, stimă de sine exagerată, convingeri delirante de capacite grandioasă. Pacienta prezintă şi o patologie somatică semnificativă cu obezitate, diabet zaharat de tip II şi hipertensiune arterială, pe scurt, tulburare afectivă bipolară, episod maniacal delirant remis”. Acesta este diagnosticul dat de medicii psihiatrici de la Jebel pensionarei Hortensiei Cociobă.
Situaţia femeii este foarte gravă, fiindcă mafia imobiliară timişoreană a pus ochii pe apartamentul bătrânei, aflat pe str. Gheorghe Doja din Timişoara, şi cum ea este în vârstă, bolnavă şi incapabilă de a se apăra se află pe punctul de a rămâne fără locuinţă.
Povestea de viaţă a Hortensiei este spectaculoasă. A fost profesoară şi director de şcoală, dar nu a reuşit să aibă copii. În schimb, a luat doi micuţi de la orfelinat şi i-a crescut –un băiat şi o fată. Acum, ei sunt mari, dar femeia s-a îmbolnăvit grav. Fata, Alina, e studentă în anul patru la medicină veterinară, dar nu se poate înţelege cu “fratele ei”. Cei doi nu au nimic trecut pe numele lor. Documentele locuinţei au ajuns la mafia imobiliară şi au fost chiar întocmite acte false de vânzare a apartamentului Hortensiei, cu iscălitură falsă, în timp ce era internată la spital. Problema gravă este că bătrâna nu are capacitatea de a decide în numele ei şi există o mare şansă ca să fie manipulată şi a i se fura locuinţa. Prietenii bătrânei susţin că singura şansă este ca “fiica” Alina să îi devină tutore legal şi să obţină drept de semnătură, astfel mafia imobiliară nu-i mai poate lua apartamentul. A depus document la tribunal şi acum aşteaptă sentinţa judecătorească pentru a fi numită tutore. Atunci, va avea obligaţia să îşi îngrijească “mama”. “Dacă între timp se vinde casa, unde va mai sta mama, când va ieşi din spital? Rugăm notarii din Timişoara dacă ajung actele casei la unul dintre ei să nu  aprobe vânzarea locuinţei”,  a spus fiica Alina.

Comentarii

comentarii