Acas─â Eveniment Magazin turistic pentru produse naturiste pe Cheile Nerei

Magazin turistic pentru produse naturiste pe Cheile Nerei

543
DISTRIBUIȚI

viitorFrumuse┼úile naturale de pe cheile Nerei sunt aproape necunoscute la nivel regional, na┼úional ┼či interna┼úional. Primaria comunei Sasca Montan─â, din jude┼úul Cara┼č-Severin, vrea s─â construiasc─â ├«n zon─â un magazin turistic pitoresc, care s─â pun─â ├«n valoare produsele autohotone.

Are ├«ns─â nevoie s─â c├ó┼čtige un proiect pe Internet. Acum, pe Cheile Nerei nu exist─â niciun loc de unde se pot achizi┼úiona produsele tradi┼úionale din  zon─â. O fost─â barac─â d─âr─âp─ânat─â din zon─â ar putea fi transformat─â, ├«n cel mai scurt timp, ├«ntr-un loc ideal de promovare a produselor naturale de la M─ân─âstirea Nera. Ea ar putea avea ┼či rol de sta┼úie de autobuz sau, pur ┼či simplu, un popas pentru turi┼čtii din zon─â.

Votaţi pentru promovarea produselor turistice de pe Cheile Nerei!

Re╚Öi╚Ťeanul Gra╚Ťian Mih─âilescu, arhitectul Dan Cincu, C─ât─âlin Gavril─â de la Bike Attack, Radu Anderca de la Cara╚Ö Adventure ╚Öi primarul comunei Sasca Montan─â, Ion Poplicean, s-au al─âturat ╚Öi au consolidat un proiect pentru promovarea turistic─â a zonei Cheile Nerei. Este vorba ├«n special de promovarea specificului produselor naturiste ╚Öi artizanale din zon─â, prin deschiderea unui magazin cu produse locale. Proiectul, ce poart─â numele ÔÇ×Tinerii me╚Öte╚Öugari ╚Öi eco-turismulÔÇŁ, este pe lista de votare ├«n comunitatea online ÔÇ×╚Üara lui AndreiÔÇŁ.

Produse naturiste de la m─ân─âstirea Nera

Produsele naturale sunt f─âcute din plantele medicinale din zon─â, de c─âtre m─âicu╚Ťele de la M─ân─âstirea Nera, ├«ns─â ├«n cadrul proiectului vor fi implica╚Ťi ╚Öi tineri re╚Öi╚Ťeni, pentru c─â unul dintre scopurile principale este dezvoltarea aptitudinilor me╚Öte╚Öug─âre╚Öti de voluntariat ╚Öi cele artistice ale noii genera╚Ťii ╚Öi, ├«n final, reconectarea acesteia cu natura, leg─âtur─â de mult pierdut─â. Magazinul le va oferi o vizibilitate mai mare produselor naturale din zon─â si a celor de artizanat si un marketing local mai bun. Peste 10.000 de turi┼čti pot trece pragul acestui magazin doar ├«n urm─âtorii doi ani. De asemenea, sute de localnici vor folosi noua constructie ca sta┼úie de autobuz. ÔÇ×Este o ╚Öans─â unic─â pentru turismul b─ân─â┼úean de a deveni cunoscut la nivel na╚Ťional. Membrii comunit─â╚Ťii se pot implica direct ├«n aceast─â promovare, prin votul pe care ├«l ofer─â. Nu trebuie dec├ót s─â introduc─â numele, prenumele, adresa de mail ╚Öi num─ârul de telefon ╚Öi astfel pot vota proiectul re╚Öi╚Ťenilor: Tinerii me╚Öte╚Öugari ╚Öi eco-turismulÔÇŁ , ne-a spus ini╚Ťiatorul proiectului, Gra╚Ťian Mih─âilescu. Pentru a vota finan┼úarea acestui proiect trebuie accesat link-ul –http://www.taraluiandrei.ro/idei-din-tla/proiect-tineri-mestesugari-si-eco-turismul-id-427-cmsid-65#project-tab2).

Comentarii

comentarii