Acasă Actualitate Magazin unicat de cadouri exclusiviste, la Timişoara

Magazin unicat de cadouri exclusiviste, la Timişoara

550
DISTRIBUIȚI

HPIM1385Silviu Sofronie, consulul onorific al Republicii Moldova la Timişoara şi soţia sa, Liliana, au deschis recent cel mai inedit magazin de cadouri din Timişoara. Locul în care kitsch-ul nu este permis este ascuns de privirea tuturor curioşilor. Tocmai asta era şi ideea. Într-un gang din Piaţa Unirii, pe strada George Coşbuc nr. 1, este amplasat magazinul-salon „Licus Exclusive”, locul în care cadourile sunt puse într-o cu totul altă lumină. Este vorba despre suveniruri, la care până nu demult aveau acces doar familiile regale, președinții de state sau vedetele internaționale.

No kitsch, no China!

 

Luxul ar putea fi una dintre devizele de la „Licus Exclusive”. Chiar dacă unele produse veritabile, însoţite de certificate de autenticitate şi de garanţie, au preţuri destul de ridicate, oricine poate pleca acasă cu un cadou. În realitate, există preţuri pentru toate buzunarele şi toate gusturile. Pahare, vaze, scrumiere sau candelabre din cristal veritabil de Bohemia,  obiecte din cristale Moser, suflate în aur sau platină, bijuterii din chihlimbar baltic, răşină fosilizată în urmă cu aproximativ 50 de milioane de ani sau piatra magică – granatul autentic cehesc – toate pot fi achiziţionate de la „Licus Exclusive”. „Deviza noastră iniţială a fost «no kitsch, no China!».

La noi, în Republica Moldova, este o altă tradiţie. Nu te poţi duce cu o sticlă de whisky sau cu un plic de bani la cineva, trebuie să-i duci un cadou de suflet, un obiect de care să te bucuri mereu. Cadoul te reprezintă. La noi, totul e autentic, pentru orice obiect se primesc certificate de producător şi de garanţie. Nu am vrut un astfel de magazin în mijlocul oraşului. Este ceva special, în care orice om ce se respectă poate găsi un cadou de neuitat”, ne spune Liliana Sofronie, directorul magazinului Licus Exclusive din Timişoara

 

Atelierul de sticlă Moser

La Licus Exclusive din Timişoara pot fi găsite obiecte din cristal de lux ale celebrului atelier de sticlă Moser. Înființată acum 155 de ani, compania Moser oferă o gamă spectaculoasă și exclusivistă de cristale. Secretul produsului constă în coloritul specific al cristalelor, realizat prin contopirea unor materii prime de înaltă calitate cu anumite particule rare de pe pământ. Culorile produselor Moser provin din culorile pietrelor prețioase, având un spectru specific. Un alt secret al produsului este și măiestria meșterilor sticlari, care petrec zeci, uneori, chiar sute de ore pentru a crea adevărate capodopere, prețuite și admirate în întreaga lume. Procesul de creare este realizat în totalitate manual. Suflat, modelat, finisat și pictat cu aur de 24 de karate.

Chihlimbarul baltic şi piatra respectului

Bijuteriile din chihlimbarul baltic de la Licus Exclusive îţi iau ochii. Cele mai valoroase piese de chihlimabar conțin incluziuni de insecte sau plante preistorice. Chihlimbarul este socotit piatră prețioasă încă din timpurile preistorice, fiind folosit ca bijuterie sau obiect de cult. Cu un puternic rol curativ, întărește relațiile de familie și sporește calitățile creative ale purtătorului. Şi bijuteriile cu granat au un loc de cinste la Licus Exclusive. Granatul este o piatră prețioasă despre care se spune că ar avea proprietăţi miraculoase. Se spune că însuși Noe a folosit o lanternă din granat, pentru a naviga prin întuneric, în arca sa. Bijuteriile din granat au fost foarte apreciate în perioada antică a Egiptului, Greciei sau a Romei. Granatul era foarte popular ca talisman și piatră protectoare, se considera că această piatră prețioasă protejează deținătorul acesteia de malefic și dezastre. În prezent, oamenii de știință consideră că proprietățile proverbiale, referitoare la luminozitatea acestei pietre prețioase, provin din gradul ridicat de reflexie al acesteia. Cu puternice proprietăți magice și ezoterice, granatul conferă energia ce aduce echilibrul și pacea interioară, dar și curaj.

Comentarii

comentarii