Acasă Editorial Magia! Iată ce ne lipsea în Timișoara!

Magia! Iată ce ne lipsea în Timișoara!

2741
DISTRIBUIȚI

Da, eu vreau să fie magie în Timișoara! Să vină! Suntem în plin Post al Paștelui, dar consilierii noștri votează carnavalurile magiei! Ce dacă? Vin magii! Să vină! Avem nevoie de ei. Am și eu o listă pentru magicienii așteptați de ”o parte a populației”.

Iată, dragi magicieni, ce așteptăm de la voi, eu scriindu-vă, desigur, în numele unor prieteni dragi. Niște naivi, din cei care iubesc Timișoara, niște bănățeni romantici, care mai avem visuri despre Timișoara dragă.

Vă rugăm să veniți cât mai repede. Timișoara este plină de gropi, mașinile își distrug suspensiile, direcțiile, se sparg băile de ulei, se distruge astfel, prin poluare involuntară cu lichide toxice, o parte a carosabilului… Voi, sunt sigură, cu o singură baghetă magică o să astupați gropile. O să vă invidieze un domn, numit Chiș Culiță, domnul acela care-l minte sistematic pe primarul Robu că Timișoara este pe o pernă de aer!

Vă mai rugăm să veniți și pentru curățenia orașului, Parcurile sunt pline de resturi, ambalaje, crengi rupte, cutii din aluminiu, pampers-uri și țigări. Credem că voi, cu bagheta magică, veți face curat, mai repede decât vrăjitoarea din ”Ce vrăji a mai făcut nevasta mea”. Mai avem nevoie de voi pentru a dirija, cu delicatețea aripilor și a mantiilor voastre zburătoare, circulația, în Timișoara. Este groaznic, dragi magicieni, nu mai putem circula, nu avem locuri de parcare, se conduce înfiorător, se depășește pe dreapta, se fac gesturi vulgare din mașini, iese un fum negru din țevile de eșapament. Ne sufocăm! Nu ne lăsați, vă implorăm! Veniți să dirijați circulația, să ne feriți de agresivii din trafic care urcă pe trotuare, pe borduri, peste tot!

Vă rugăm, nu lăsați să se scufunde orașul sub maldărele de gunoaie, unii aruncă niște saci negri, oribili, pe străzi, suntem într-un decor sirian, ca după bombardament. Poate vă ocupați puțin de Poliția Locală. Magia voastră ar putea să-i facă mai atenți la temele timișorenilor, nu ar mai ironiza oamenii, ar face față mai bine solicitărilor.

Dragi magicieni, o să vă mai scriu. Ceea ce sigur NU o să fac este să vin la festivalul vostru. Îmi pare rău, dar așa multă lume vă dorește, încât nu cred că o să am loc…

Comentarii

comentarii