Acasă Actualitate Magnificul Zrejnanin cu Eurovelo Park Banat îi așteaptă pe timișoreni într-o călătorie...

Magnificul Zrejnanin cu Eurovelo Park Banat îi așteaptă pe timișoreni într-o călătorie fascinantă

DISTRIBUIȚI

Vineri 3 martie, la Timișoara, Organizația turistică a Zrenjaninului din Serbia, reprezentată de Jaroslav Stevanov, a prezentat noul superproiect Eurovelo Park Banat, coordonat de Tanja Jaksic.

Gazdă a fost Iavor Radovancovic, promotorul relațiilor de bună colaborare dintre Serbia și Banat România.

Astfel bănățenii din România pot ajunge în acest minunat oraș cu sute de obiective turistice, pot abandona mașina și vor închiria biciclete electrice, iar pe un traseu bine stabilit pot vizita extraordinarele obiective turistice atractive ale orașului și din împrejurimi.

Dintre acestea amintim lacurile orașului, biserica, clădirea tribunalului, clădirea primăriei din piața principală, un simbol al timpului prin care orașul a trecut cu toate cele trei nume.

Piața principală a adunat istoria orașului de la monumentul regelui Petru, la catedrala catolică, clădirea teatrului și turnul de apă, simboluri fascinante ale Zrenjaninului.

Un alt obiectiv turistic de mare atracție îl reprezintă fabrica de bere cu o vechime de 246 de ani. Acolo se găsește și restaurantul dar și muzeul fabricii de bere unde pot fi vizitate exponate vechi de peste 200 de ani.

“Aici putem degusta berea locală oferită de producătorii locali și ne putem aminti de vremurile trecute și a ne bucura de cele mai bune meniuri gastronomice”, îndeamnă Tanja Jaksic.

În Câmpia Banatului fără sfârșit se află și Lacul sărat ca un dar excepțional al naturii. Mai încolo se găsește un habitat în natură virgină cu unde își află lăcașul peste 200 de păsări. În 1867, a fost înființată o stațiune, acum spitalul special de reabilitare.

“Eurovelo Park Banat este un produs turistic de mare interes pentru care îi invităm pe oaspeții din Timișoara, din Timis, din regiunea Banat, dar și din întreaga Românie să ne viziteze cu încredere pentru a trăi momente inedite și a degusta cele mai bune bucate și cele mai bune băuturi. Condițiile de cazare și de masă sunt extraordinare și îi așteptăm cu plăcere pe vizitatorii din România”, este mesajul lui Jaroslav Stevanov.

Totul e simplu: vii cu mașina din România, îți lași autoturismul în parcare, închiriez o bicicletă electronică și vizitez orașul. Cu bicicleta electrică poți călători 100 km fără să dai din pedală. Unul dintre obiective reprezintă turul vinului prin care se pot vizita toate cramele din jurul Zrenjaninului, casele sătești tradiționale unde se poate consuma celebrul ștrudel sârbesc, se pot vizita toate teatrele și târgurile  din regiune. Dacă mai există dispoziție mai poți face 100 km de la magnificul Zrenjanin, până la Kikinda pentru a vizita și acest minunat oraș.

Pista de biciclete de la Zrenjanin la Timișoara este finalizată și își așteaptă turiștii. În fiecare sfârșit de lună se află deschis un punct de trecere a frontierei. Dacă acest obiectiv va avea succes, se va cere ca în fiecare sfârșit de săptămână să fie deschis acest punct de trecere, iar dacă succesul este mare va fi deschis permanent. Vizitatorii au la dispoziție și o hartă cu toate traseele turistice și toate punctele gastronomice. 6000 de hărți au fost vândute înainte de pandemie.

“Îi așteptăm pe vizitatorii din România și din Banatul românesc să ne viziteze fiindcă se vor simți extraordinar. Noi ne vom strădui să oferim toate condițiile pentru a povestit mai departe de cât de frumos și plăcut este în Banatul sârbesc, în frumosul oraș Zrenjanin”,a concluzionat Stevanov.

 

Comentarii

comentarii