Acasă Administraţie Mai mult de jumătate dintre cetățeni plătesc taxele locale tot la ghișeu....

Mai mult de jumătate dintre cetățeni plătesc taxele locale tot la ghișeu. Peste 50.000 de contribuabili și-au plătit impozitele la Timișoara

DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara a adunat deja peste 20 de milioane de lei, bani strânși de la contribuabili, sub formă de taxe și impozite locale. În total, au fost 53955 de timișoreni care și-au plătit deja taxele locale din timp și vor primi o bonificație de zece procente.

Mai mult de jumătate au mers pe varianta clasică de a achita la ghișee taxele și impozitele. Un număr de 20841 contribuabili au ales plata online, iar 9057 au plătit cu cardul și 428 cu ordin de plată.

Suma totală încasată de la persoanele fizice este, până acum, de peste 20 de milioane de lei, iar de la cele 613 persoane juridice, totalul încasărilor se ridică la peste 3,8 milioane de lei. 

”Procesul de digitalizare a administrației locale determină creșterea constantă a numărului de persoane care apelează la serviciile online ca să plătească impozitele sau să acceseze servicii publice”, spun reprezentanții primăriei.

Plata impozitului pe clădiri, teren sau asupra mijloacelor de transport se poate face atât online, cât și fizic la casieriile din incinta sediului DFMT de pe str. Demetriade nr.1 (incinta Iulius Mall), sau la oficiile poștale din oraș. Timișorenii pot accesa platforma pentru plăți online pe următorul link: https://plata.dfmt.ro/ 

Și în acest an se acordă o bonificație de 10% pentru plata cu anticipație, până la data de 31 martie 2024, a impozitului pe clădiri, a impozitului pe teren sau a impozitului pe mijloacele de transport, datorat pentru întregul an 2024 de către contribuabilii persoane fizice și persoane juridice.

”Cotele de impozitare aplicate în 2024 nu au fost majorate, fiind stabilite la același nivel încă din 2018. Grila de impozitare este ajustată anual cu rata inflației calculată de Institutul Național de Statistică și se aplică la fel în toată țara. Rata inflației este de 13,8% și acesta este procentul pe care timișorenii îl vor avea de plătit în plus, comparativ cu anul trecut”, mai spune primăria.

Comentarii

comentarii