Acasă Actualitate Mai multe piețe din Timișoara și județ riscă să fie închise, odată...

Mai multe piețe din Timișoara și județ riscă să fie închise, odată cu noua hotărâre CJSU. Ce trebuie să facă primăriile?

DISTRIBUIȚI

Duminică, 8 noiembrie, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș a dat o nouă hotărâre. Printre altele, începând de luni, se suspendă activitatea tuturor piețelor, cu excepția celor agroalimentare din spații deschise. Prim-ministrul Ludovic Orban, însă, a lăsat de înțeles că pot fi deschise și piețele din spații închise cu pereți rabatabili, în anumite condiții. Prefectura Județului Timiș a găsit 11 astfel de piețe în Timiș, opt dintre ele din Timișoara.

Astfel, Instituția Prefectului a transmis, duminică, 8 noiembrie, primăriilor din județul Timiș o adresă semnată de prefectul Liliana Oneț în baza căreia se solicită primarilor ca, în conformitate cu dispoziția primului ministrul Ludovic Orban, să dispună măsuri urgente pentru asigurarea accesului producătorilor agricoli, astfel:

      Unde sunt piețe închise și se pot rabata pereții, se vor organiza pentru a le deschide în vederea reducerii infecțiilor cu noul coronavirus (conform HG 935/05.11.2020), astfel încât să fie funcționale ca spațiu deschis;

      Acolo unde nu pot funcționa în acest fel, se vor muta mesele alocate producătorilor agricoli în spațiile publice, pe alei, sau pe străzile  din proximitatea piețelor, cu restricționarea accesului auto în zonele respective;

      În cazul în care nu există această posibilitate, se vor organiza și autoriza de către autoritățile locale, piețe agroalimentare volante, în aer liber, pe amplasamente, anunțate în prealabil producătorilor agricoli și cumpărătorilor, inclusiv prin comunicate oficiale.

„Instituția Prefectului a identificat un număr de 11 piețe în spații închise sau semi-închise, pe raza județului Timiș, dintre care 8  în municipiului Timișoara (Iosefin, Piața de Gros –Ovidiu Balea, Badea Cârțan, 700 Timișoara, Dacia, Girocului, Lipovei, Doina), și în Lugoj, Buziaș, Făget. Pentru aceste piețe se vor lua măsurile necesare asigurării, în continuare, a accesului producătorilor agricoli în vederea comercializării produselor.

De asemenea s-a solicitat Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Timiș identificarea unor soluții pentru comercializarea produselor alimentare de origine animală în spații deschise. Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Timiș a trimis o circulară primăriilor în acest sens, urmând ca acestea să pună în practică soluțiile identificate”, transmit reprezentanții prefecturii.

Comentarii

comentarii