Acasă Actualitate Mai puţin de 20% dintre angajaţii Universităţii de Medicină din Timişoara apar...

Mai puţin de 20% dintre angajaţii Universităţii de Medicină din Timişoara apar pe liste ca fiind dispuşi să se vaccineze

DISTRIBUIȚI

Mai puţin de 20% dintre angajaţii Universităţii de Medicină din Timişoara apar pe listele oficiale ca exprimându-şi disponibilitatea de vaccinare, în cazul cadrelor didactice de la medicină din acest oraş proporţia fiind încă mai scăzută, de nici 13%. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, explică faptul că mulţi dintre profesorii universităţii, medici de profesie, s-au vaccinat deja în prima etapă, iar cifrele reprezintă un “viciu de raportare”. 

Conform datelor furnizate, vineri, de Ministerul Educaţiei, la Universitatea de Medicină şi Farmacie “Victor Babeş” din Timişoara doar 18,84% dintre cei 1.417 angajaţi şi-au exprimat disponibilitatea de a se vaccina împotriva COVID-19 în etapa a doua.

Cea mai ridicată rată în ceea ce priveşte intenţia de a se imuniza se înregistrează în rândul personalului didactic auxiliar, unde peste 51% dintre salariaţii universităţii sunt de acord cu vaccinarea, precum şi în rândul personalului nedidactic, unde ar vrea să se imunizeze 27,66% dintre angajaţi. În schimb, conform datelor oficiale, doar 140 dintre cei 1.095 de profesori şi-au exprimat intenţia privind imunizarea, reprezentând un procent de doar 12,79, iar dintre cei 9 încadraţi ca personal didactic asociat niciunul nu vrea vaccinare.

 Ministrul Educaţiei Naţionale, Sorin Cîmpeanu, a explicat, vineri seară, într-o intervenţie la Digi 24, că procentul scăzut al celor care se arată dispuşi să se vaccineze are legătură cu faptul multe dintre cadrele didactice ale universităţii sunt medici şi aceştia au intrat deja în prima etapă a imunizării.

 “Este un viciu de raportare din partea universităţii pentru că personalul din învăţământul medical clinic, format din medici, s-au vaccinat deja în rândul medicilor. Au gândit să nu mai raporteze disponibilitate de vaccinare pentru a nu afecta numărul de doze necesar a fi planificate, lucru corect, de altfel. Dar această problemă de raportare va trebui corectată şi aduse lucrurile în aşa fel încât să reflecte cât mai fidel realitatea. Dar asta este explicaţia”, a spus Cîmpeanu.

Acesta a precizat că situaţia este similară şi în cazul altor universităţi de medicină din ţară, iar aspectul nu este unul “îngrijorător”.

Sursa: news.ro

Comentarii

comentarii