Acasă Economic Mai puține mașini cu probleme tehnice pe șoselele din Timiș

Mai puține mașini cu probleme tehnice pe șoselele din Timiș

349
DISTRIBUIȚI

verificari RARCa urmare a controalelor riguroase desfășurate zilnic de RAR în trafic, numărul vehiculelor cu probleme tehnice a scăzut cu 3% față de aceeași perioadă a anului trecut. Astfel, în primele 6 luni ale acestui an Registrul Auto Român a verificat tehnic în trafic, la nivelul județului Timiș, 995 de vehicule. Din totalul autoturismelor, autoutilitarelor, motocicletelor și remorcilor inspectate, 31,56 % au avut diferite probleme tehnice sau legate de documente, astfel: 20,9 % au fost considerate neconforme din punct de vedere al securității rutiere (inspectorii RAR au constatat proasta funcționare a instalației electrice de iluminare și semnalizare, defecțiuni ale sistemului de frânare, starea necorespunzătoare a șasiului, caroseriei sau pneurilor, jocuri anormale în mecanismul de direcție sau în articulațiile punților față și spate); 1 % dintre vehicule au avut probleme legate de identificare (neconcordanțe între seria poansonată pe șasiu/caroserie și cea din acte, schimbarea culorii autovehiculului sau a destinației de utilizare); 2,41 % dintre vehicule au fost neconforme din punct de vedere al dovezii de efectuare a inspecției tehnice periodice (dovada de efectuare a ITP expirată, dovezi de efectuare a ITP false, lipsa actelor); în urma analizei emisiilor poluante, la 9,80 % dintre vehiculele oprite inspectorii RAR au constatat depășirea nivelului maxim admis.
În urma acestor controale desfășurate la nivelul județului Timiș de Registrul Auto Român și Poliția Rutieră în prima jumătate a acestui an, au fost aplicate 319 de amenzi și au fost reținute 286 de certificate de înmatriculare. Când vehiculul este imobilizat de Poliție ca urmare a gravității defecțiunilor constatate, inspectorii RAR procedează la anularea inspecției tehnice periodice.
Directorul general al Registrului Auto Român, George-Adrian Dincă, menționează că rezultatele controalelor desfășurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte R.A.R. – Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni.

Comentarii

comentarii