Acasă Actualitate Mai puține restricții la Lugoj și la Buziaș. Schimbări sau prelungiri de...

Mai puține restricții la Lugoj și la Buziaș. Schimbări sau prelungiri de „scenariu” și pentru alte 25 de UAT-uri

497
DISTRIBUIȚI

După ce sâmbătă Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a aprobat scoaterea Timișoarei din „scenariu roșu” și a operat alte actualizări de restricții în alte 27 de orașe și comune, luni, a venit și rândul Lugojului și Buziașului să aibă restricții mai relaxate. Împreună cu cele două orașe, de măsurile luate în ședința CJSU de marți, au fost vizate și alte 25 de UAT-uri. Noile măsuri se aplică de miercuri, 28 aprilie.

Concret,  scenarii mai restrictive au fost adoptate pentru opt UAT-uri. Cenei și Racovița au intrat pe anexa 2, cea care cuprinde UAT-uri cu rate de infectare între 4 și 7,5. Beba Veche, Bucovățul și Cenadul vor avea restricții pentru rate mai mari de 3 (anexa 3), adică de „scenariu roșu”. Jamu Mare, Știuca și Pietroasa vor avea restricții pentru rate între 1,5 și 3 (anexa 1 – „scenariu galben”).

Din anexa 2 (rate între 4 și 7,5) în anexa 3 (rate doar mai mari de 3) au sărit Gătaia și Peciu Nou, aici urmând a fi ridicate restricțiile de weekend.În anexa 3, în schimb, au rămas pentru încă 14 zile Parța și Pișchia.

Scăderi mai „abrupte” ale ratelor de infectare s-au înregistrat la Lugoj, Buziaș, Pădureni și Becicherecu Mic. Din anexa 1 sau 2, acestea au sărit direct în anexa 4, care cuprinde unitățile administrative-teritoriale în care incidența este mai mare de 1,5/1000 de locuitori și mai mica de 3/1000 de locuitori, fiind ridicate astfel din restricții. La Lugoj și la Buziaș, de exemplu, de miercuri, se vor redeschide sălile de fitness, dar va fi permis și accesul, la 30% din capacitate, în restaurante, baruri, cafenele, cinematografe, teatre, agenții de loto și agenții de pariuri sportive.

LA Saravale, se prelungește cu 14 zile măsura de includere pe anexa 4, dar, tot la reevaluare, Checea, Sacoșu Turcesc, Șandra, Traian Vuia, Nițchidorf, Voiteg, Tormac, Bogda, Fârdea, Mănăștiur, Făget și Tomnatic au ieșit de pe toate anexele cu restricții.

Reamintim, în toate localitățile cu rate sub 4, magazinele se închid la ora 21.00, iar deplasările se fac doar cu declarație după ora 22.00, la fel și în zilele de luni, marți, miercuri și joi, în localitățile cu rate între 4 și 7,5.

La rate între 1,5 și 3 unitățile administrativ teritoriale sunt în „scenariu galben”, iar când acestea depășesc pragul de 3 se impune „scenariul roșu”. La rate de sub 1,5, este limitat la 50% accesul în interiorul restaurantelor, cafenelelor, barurilor, agențiilor de jocuri de noroc și instituțiilor de spectacole, în timp ce „pe galben” limitarea este la 30%, iar „pe roșu” accesul în incinta acestora este interzis.

Suplimentar, la rate de peste 4, unitățile economice se închid la ora 18.00, iar circulația se restricționează după ora 20.00, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică. Dacă rata trece și de 7,5, măsurile se aplică și în restul săptămânii. Dacă rata într-o localitate a trecut de 4 sau de 7,5, restricțiile impuse se modifică doar când aceasta revine sub 3,5 sau, respectiv, 7, și când trec două săptămâni de la impunerea scenariului mai restrictiv.

Comentarii

comentarii