Acasă Actualitate Mai sunt câteva zile de răcoare, apoi canicula se întoarce în Banat

Mai sunt câteva zile de răcoare, apoi canicula se întoarce în Banat

1055
DISTRIBUIȚI

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru perioada 25 iunie-8 iulie 2018, fiind aşteptată o vreme răcoroasă la începutul perioadei de prognoza, urmând ca de la finalul lunii temperaturile să intre în normele medii ale perioadei.

Prognoza ANM pentru perioada 25 iunie – 8 iulie 2018 în Banat.

În primele zile ale săptămânii, vremea se va menține răcoroasă, cu o medie regională a maximelor diurne de 21…23 de grade, în intervalul 25 – 28 iunie. Apoi va avea loc un proces de încălzire ușoară de la o zi la alta, astfel încât în intervalul 5 – 8 iulie temperaturile maxime vor atinge, în medie, 30…31 de grade, vremea devenind normală termic pentru acea dată. Temperaturile minime vor fi în creștere treptată în prima săptămână de prognoză, de la aproximativ 10 grade în prima zi, spre 15 grade în data de 30 iunie. Ulterior, vor scădea ușor, spre 13 grade pe 2 iulie, pentru ca apoi să crească din nou, atingând la finalul celor două săptămâni ale intervalului de prognoză o valoare medie de 17 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în prima săptămână, iar în zilele de 27, 28 și 29 iulie se vor cumula și cantități mai însemnate de apă, După data de 1 iulie doar izolat și trecător va mai ploua slab, cel mai probabil spre finalul intervalului de prognoză.

Comentarii

comentarii