Acasă Actualitate Mâinile bucuriei pentru seniori, la Reșița: 234 porții de hrană, în valoare...

Mâinile bucuriei pentru seniori, la Reșița: 234 porții de hrană, în valoare de 3.260 lei

388
DISTRIBUIȚI

O nouă săptămână a campaniei umanitare „Mâinile bucuriei”, inițiată de către Asociația Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte, a început, luni 6 aprilie, la Reșița, în scopul ajutorării persoanelor vârstnice.

Demarată în data de 16 martie, campania are scopul de a-i sprijini pe bătrânii de pe raza municipiului Reșița. Tinerii voluntari le cumpără și le aduce acasă produse alimentare și farmaceutice, dar le îndeplinesc și alte servicii sociale.

Mai mult, făcând apel la sensibilitatea, solidaritatea și implicarea oamenilor, prin intermediul rețelelor de socializare și al mass-mediei, voluntarii au reușit să strângă, din partea donatorilor, o sumă de bani cu ajutorul căreia unui număr de 43 de beneficiari li s-a oferit câte o masă caldă de 7 ori în ultimele două săptămâni.

Prin grija Bisericii și prin contribuția donatorilor, în perioada 31 martie – 7 aprilie, s-au distribuit un număr de 234 porții de mâncare, în valoare de 3.260 lei și s-au cumpărat alimente în valoare de 1.664 lei pentru o mare parte dintre beneficiari.

De asemenea, prin intermediul paginii de facebook a organizației de tineret a Episcopiei Caransebeșului, ATOR Banatul de Munte, voluntarii au adresat un apel reșițenilor care doresc să sprijine activitatea de a dona fie alimente, fie câte o sumă de bani pentru ca această campanie să poată fi desfășurată în continuare.

Campania umanitară „Mâinile bucuriei” se desfășoară cu binecuvântarea preasfințitului părinte Lucian, episcopul Caransebeșului, având ca parteneri Primăria Reșița, prin Direcția de Asistență Socială, Inspectoratul Județean de Jandarmi Caraș-Severin, Crucea Roșie, Asociația Guerrilla MC România, Liga Studenților Universității „Eftimie Murgu” din Reșița, precum și conducerile unor restaurante din Reșița care, alături de cei enumerați, se implică în această activitate prin oferirea de alimente și prepararea meselor calde pentru beneficiarii acțiunii.

Campania umanitară „Mâinile bucuriei” va continua să se desfășoare în Municipiul Reșița atâta timp cât situația, nevoile și solicitările din partea vârstnicilor și a persoanelor aflate în nevoi, cercetate de către organizatori, o vor impune.

Cei care doresc să sprijine campania umanitară o pot face fie prin donații în bani în contul Asociației Centrul de Tineret Moniom (IBAN: RO87BTRLRONCRT0270766801, Banca Transilvania, Asociația „Centrul de Tineret Moniom”, CUI: 33907287), donații în bani la oricare dintre voluntarii campaniei, fie prin donarea de produse alimentare, medicamente și obiecte igienico-sanitare.

Comentarii

comentarii