Acasă Actualitate Majestatea Sa Margareta petrece Paştele şi Învierea în Copenhaga, iar Principesa Maria,...

Majestatea Sa Margareta petrece Paştele şi Învierea în Copenhaga, iar Principesa Maria, la catedrala din Arad

716
DISTRIBUIȚI

Paștele, sărbătoare fundamentală a lumii creștine, a fost și este celebrată de Familia Regală a României după obiceiurile și tradițiile naționale.

Toți regii și reginele noastre au petrecut, generație după generație, zilele de Paști în sânul familiei, înconjurați de personalul Casei Majestății Sale.

În acest an, 2019, Majestatea Sa Margareta și ASR Principele Radu vor sărbători Sfânta Noapte a Învierii în mijlocul comunității românești din Copenhaga, iar slujba va fi oficiată de Preasfinția Sa Episcopul Macarie al Europei de Nord.

Majestatea Sa a dorit în acest an să fie prezentă într-o capitală din Uniunea Europeană, fiindcă sărbătoarea Paștelui are loc în timpul președinției României la Consiliul UE.

Alteța Sa Regală Principesa Maria va fi prezentă, în Noaptea Învierii Domnului, la Catedrala Arhiepiscopală din Arad, iar slujba va fi oficiată de Înalt Preasfinția Sa Arhiepiscopul Timotei.

Sfânta sărbătoare a Paștelui a fost, încă de la venirea în țară a Principelui Suveran Carol I, considerată de Familia Domnitoare drept sărbătoarea cea mai importantă a anului. În toate generațiile regale, de la Carol și până astăzi, noaptea de Înviere, ca și zilele Paștelui și, ulterior, sfânta zi a Înălțării, au fost prilejuri de comuniune sufletească și de credință pentru Majestățile Lor și Altețele Lor Regale.

 

Comentarii

comentarii